Patientberättelser

Angelika 45 år: Min livskvalitet har ökat med 100%

- Trots en medfödd ryggskada har jag varit en aktiv person i hela mitt liv. Efter att min första son föddes förändrades förstås min kropp men jag satte glatt igång med träning för att återigen bli stark och fungerande. Men trots hjälp av PT och många timmar (och kronor) fick jag ingen ordning på mina delade magmuskler. Det hjälpte inte hur mycket jag än kämpade- det blev lite bättre men sen så snart jag inte gjorde mina övningar var jag tillbaka på 0 igen. Förutom att den putande gravidmagen förvärrade mitt ryggonda blev jag också starkt påverkad psykiskt av min putande mage. Det hjälpte inte att jag skulle vara glad för att jag fått min fantastiska son – jag kände mig ändå ful och tjock och det var inte kul att, oftare än man kan tro, få den direkta frågan om när nästa bebis var på väg.

Efter son nummer 2 blev diastasen ytterligare förvärrad och jag började även få problem med fötter och höfter när kroppen försökte kompensera för den icke fungerande magmuskulaturen. Jag försökte få hjälp via sjukvården men där anses diastas framförallt vara ett kosmetiskt ingrepp, så det blev Akademikliniken som tillslut hjälpte mig. Det är nu drygt ½ år sedan jag genomförde operationen och klart att det var en ibland tuff resa, men det var det värt. Jag har nu kommit igång med löpningen och kroppen håller ihop på ett helt nytt sätt. Jag har betydligt mindre besvär och värk pga av ryggen och fötterna och höfterna bråkar inte alls längre. Dessutom går jag gärna på fest igen! Min livskvalitet har ökat med 100% och jag känner mig både stark och snygg! Jag tror att det finns många fler kvinnor som jag därute som skulle få ökad livskvalitet om de fick samma möjlighet som jag.

bukplastik
bukplastik2

bukplastik3


Hudöverskott efter graviditet eller viktnedgång? Den här guiden ger dig en introduktion om överskottshud och bukplastik Ladda  ner

Bröst

 

Bröstförstoring - Elisabeth 23 år: Vill bli mer proportionerlig

brost2 brost1
patientberattelse_brost1 patientberattelse_brost2e

patientberattelse_brost3 patientberattelse_brost14

Vår kompletta guide till bröstförstoring! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner


Bröstförstoring - Linda 29 år: Känner mig missnöjd med min kropp efter två graviditeter

Linda känner sig missnöjd med sin kropp efter två graviditeter. Hon besöker Akademikliniken och doktor Paolo Montemurro för en konsultation. Hon vill göra en bukplastik och ett bröstlyft och få tillbaka sin gamla vältränade kropp.

- Linda var absolut inte en stor tjej, men efter två graviditeter hade allt sjunkit ner. Brösten blev hängiga och magen hade mycket lös hud, säger doktor Paolo Montemurro.

- Hon hade tappat volym efter att hon hade ammat. Därför började jag med att göra en helt vanlig bröstförstoring. Men för att välja ett implantat som passade Linda bra så gjorde vi en 3D-simulering för att Linda skulle kunna se slutresultatet. Resultatet som man får fram ligger mycket nära verkligheten, något både jag och patienter tycker är helt fantastiskt.

patientberattelse_brost2_1 patientberattelse_brost2_

Vår kompletta guide till bröstförstoring! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner


 

Ansikte

 

Ögonlocksplastik - Karin 48 år

Dr Paolo Montemurro berättar: - Karina kom till mig för att hon upplevde att hon såg väldigt trött ut, trots att hon inte kände sig så. Det yttre stämde inte överens med det inre.

Jag rekommenderade henne en övre- och undre ögonlocksplastik för att korrigera detta. Just under ögonen finns det olika typer av problem, vissa patienter har fettkuddar under ögonen, vissa får som ett djupt veck och andra har mycket lös hud. I Karinas fall hade hon fettkuddar under ögonen som gav ett ”svullet” intryck. Jag började att avlägsna fettkuddarna, men för att inte lämna en hålighet efteråt fyllde jag ut utrymmet med hjälp av en fettransplantation. Det fettet tog jag från magen, ett område som vi kom överens om innan operationen. Resultatet av den undre ögonlocksplastiken blev ett mer utvilat intryck och området under ögonen blev slätt och jämt igen.

Det här är en operation som verkligen kan ge fantastiska resultat och ett resultat som håller i många år.

För att korrigera den överflödiga huden ovanför ögonen som hänger ner lite som en gardin över ögonen utförde jag även en övre ögonlocksplastik. Avlägsnar man den huden får man en öppnare blick. Men denna operation kan man endast utföra om ögonbrynen inte hänger ner för långt. Om de hänger för långt ner behöver man göra ett pannlyft/ögonbrynslyft istället och det är ett större ingrepp. En övre ögonlocksplastik är i jämförelse med det en enklare operation pga en kortare och smidigare återhämtning, avslutar Dr. Montemurro.

Karina var här på återbesök för en månad sen och hennes kommentar var: - Jag känner mig väldigt nöjd, nu ser jag inte trött ut längre. Blicken har blivit öppnare och påsarna är borta.

ogonlocksplastik2 ogonlocksplastik3 ogonlocksplastik

 


Halslyft - Bengt 77 år

Bengt är en 77 år gammal man som hade ett stort hudöverskott mitt på halsen och under hakan som har ville ta bort. Han kontaktade oss och bokade tid hos Dr Ulf Samuelson som utförde ett halslyft.

Plastikkirurg Dr Ulf Samuelson berättar om ingreppet:

"- När patienten har ett sådant hudöverskott på hakan och halsen kan det åtgärdas på två sätt. Antingen med en ansiktslyftning som även sträcker ut halsen, men detta är ju ett relativt stort och omfattande ingrepp med en relativt lång konvalescensperiod.

Det andra alternativet är att lokalt gå in och operera bort överskottshuden och skapa ett ärr centralt under hakan. Detta görs lämpligt i form av en Z-plastik, vilket innebär att ärret blir i form av ett Z för att inte åstadkomma en för stor stramning i området. Detta kan vara ett bra alternativ när huden är lite åldrad och då det redan existerar lite rynkor och huden är lite mjuk och tunnare, vilket ofta skapar mindre synliga ärr. Detta ingrepp kan man även göra under lokalbedövning.

För Bengts del var det senare alternativet mer passande. Slutresultatet på bilderna tagna efter cirka 6 mån visar effekten. Bengt var mycket nöjd med resultatet och tycker att det motsvarade hans förväntningar. "


halslyft2

halslyft
halslyft3


Läppförstoring - Izabella 30 år

Äntligen har jag hittat en behandlare med en fantastisk fingertoppskänsla för vad som är "lagom".

Izabella Fröberg, personlig tränare och tidigare känd från radio och tv-programmet "Vakna med The Voice" bloggar om sina läppbehandlingar. Hon började fylla sina läppar för 7 år sedan och går numera till vår injektionssjuksköterska Josephine Malming.

Boka tid för en konsultation eller behandling via vår webbokning >

Läs hela Izabellas inlägg här >
Izabella Fröberg

Izabella Fröberg


Solskador - Stina blev av med sina solskador

"Stina" 56 år gammal, hade mycket solskador när hon kom in till oss på Akademikliniken. Hon kände sig ung i sinnet men upplevde att fläckarna i ansiktet gav henne ett åldrat utseende, de fick henne att känna sig gammal helt enkelt.

Vår hudterapeut Patricia behandlade hela Stinas ansiktet med Gentle Lase för att reducera solskadorna. Sedan gick hon även över en del kärl kring näsan och kinderna med VBeam.
– Igår tog vi det som var kvar och hennes lycka var obeskrivlig! Hela hon bara sken ren lycka!

solskador2 solskador1solskador3 solskador4 solskador5 solskador6

 


Injektionsbehandling - Sandra 37 år: Smärtan jag har gått igenom har lämnat sina spår

Restylane gav mig möjligheten att göra någonting åt rynkorna och inte låta dem avgöra hur jag känner mig.

Jag har alltid fascinerats av eld, ända sedan jag var en liten flicka. Det är ett häftigt element. Jag flyttade hemifrån när jag gick i nian och började på en cirkusskola, där jag utbildade mig till clown och eldartist.

Vem som helst kan lära sig att spruta eld. Det är inte så svårt. Men det går inte att bygga en föreställning enbart kring eldsprutande. För att fånga publiken måste du använda eld för att skapa en atmosfär med musik och koreografi. Jag har lärt mig att göra vackra saker med den känslan, speciellt när det gäller att arbeta med barn. Jag älskar barn. Vi förstår varandra och jag känner att jag får kontakt med dem på ett sätt som inte alla kan. Jag är som lyckligast när jag befinner mig i en liten grupp med barn och lyckas skapa denna magiska värld för dem.

Jag tror inte att jag känner någon som är modigare än vad jag är, men jag tror att det sanna modet handlar om att vara den du är, även om det skiljer sig från normen. Ibland krävs det en hel del mod bara för att stå upp för sig själv och göra det som man brinner för. Jag är väldigt nyfiken på saker som jag inte vet någonting om, saker jag kan eller inte kan förstå, som jag vill se eller uppleva. Jag testar många olika saker. Ibland lyckas jag inte så bra, men då har jag åtminstone testat dem.

Jag föddes modig. Men jag kan också säga att modet hade ett högt pris. Jag var i Khao Lak när Thailand drabbades av tsunamin. Den händelsen förändrade mig, mentalt och fysiskt. Jag såg döden. Jag kunde inte bli samma person igen efter det. Det förändrade allt. Det ger dig perspektiv på vad som är viktigt. Nu lever jag livet fullt ut, varje dag. Jag är inte rädd för någonting längre. Ingenting.

Men smärtan som jag har gått igenom har lämnat sina spår. Jag har haft väldigt ont i ryggen och nacken. Det blev ännu viktigare för mig att känna mig energisk och stark. Jag joggar, vilket jag tycker är meditativt, och jag tränar ofta.

Jag vet att jag känner mig lyckligare än jag ser ut. Det var därför jag beslöt mig för att testa estetiska behandlingar. De gav mig möjligheten att göra någonting åt rynkorna och inte låta dem avgöra hur jag känner mig.

Det finns så många sätt att ändra saker som du inte är nöjd med. Det är helt fantastiskt vad man kan göra idag. Du kan alltid ändra och experimentera med ditt utseende, men det är det som kommer inifrån som är viktigast. Det går inte att släta ut.

Det kändes bra att släta ut rynkorna och göra så att jag såg lite gladare ut. Jag känner även att jag har en helt annan lyster nu. Det är svårt att beskriva eftersom det inte syns direkt. Men någonting har hänt.

Det är skönhet för mig. När du hittar din egen sinnesro, när du vet vem du är och vad du står för och låter den kvinnan lysa igenom.

FÖRE BEHANDLINGEN

B&A_Sandra_Before_logo
EFTER BEHANDLINGEN

B&A_Sandra_After_logo

 

 


Injektionsbehandling - Susanne 46 år: Folk började kommentera att jag såg sur ut

- Jag är en sportig person som gillar att träna och röra på mig. Jag har egentligen inte tänkt så mycket på hur jag ser ut, förrän efter att jag passerade 40. När folk började kommentera att jag såg sur ut, förstod jag inte vad de menade - jag var ju glad! Det var först när jag tittade ordentligt i spegeln och såg att mungiporna pekade nedåt som jag förstod. Och plötsligt insåg jag att hela ansiktet hade "fallit" nedåt.

Mitt liv går i snabb takt och jag är en praktisk och jordnära person. Jag har inte tid att hålla på för mycket med mitt utseende men samtidigt är det viktigt för mig att se ut så som jag känner mig - fräsch och glad. En kompis tipsade mig om att testa fillers. Först var jag väldigt tveksam, man har ju sett bilder på jätteläppar och så ville jag definitivt inte se ut. Men sen blev jag nyfiken och bestämde mig för att testa, funkar det så funkar det tänkte jag!

Det var spännande att träffa Jonas, jag visste egentligen inte vad jag kunde förvänta mig men är toppennöjd med resultatet. Vi pratade om vad jag upplevde som mina problem och han anpassade behandlingen därefter - jag var noga med att säga att det måste se naturligt ut. Och det fixade han. Nu känner jag att mitt utseende bättre matchar hur jag känner mig, och framförallt även min omgivning tycker att jag ser piggare och fräschare ut, utan att egentligen veta vad jag har gjort.

Dr Jonas Röjdmark:

- Susanne sökte till mig för att hon kände att hon såg ledsen och trött ut trots att hon inte alls kände sig så. Hon är en omtänksam person som gärna fokuserar på att hennes omgivning har det bra och har inte lagt så mycket tid på sig själv och sitt utseende. Men nu kände hon att det var dags och bad mig föreslå vad som kunde göras.

Susannes problem är ganska typiska för personer i hennes ålder. Hon beskrev att det kändes som att "ansiktet hade fallit ned". Med åldern förlorar huden sin spänst och flexibilitet och tappar i volym, och det är det som gör att man lätt ser trött och ledsen ut, trots att man inte är det.

Med hjälp av fillers gjorde jag Susannes nasolabialveck (vecken som går ned från nästan bredvid munnen ned mot hakan) mindre markerade. Jag återskapade också något av den förlorade volymen i hennes mellanansikte. Och till sist använde jag även fillers för att få de nedåtriktade mungiporna att peka mera uppåt istället. För att få ett mindre "bekymrat" utseende använde jag också muskelavslappnande medel i hennes panna för att släta ut de horisontella vecken.

Läs mer om fillers och vad de kan göra för dig >

nasolabialveck3 nasolabialveck4nasolabialveck1 nasolabialveck2


Injektionsbehandling - Beauty through Science, naturligt fin på vetenskaplig väg

Jessica 32 år: "Jag kontaktade Akademikliniken för att få hjälp med några problem som jag själv upplevt under ganska lång tid. Dels mina djupa rynkor i pannan, dels en knöl på näsan och sist men inte minst min haka som jag tyckte var för liten.

Min omgivning har inte alls varit medveten om att det här har varit ett problem för mig, och jag har aldrig fått några kommentarer av någon annan. Men varje gång jag tittat mig i spegeln så har det irriterat mig, och knölen på näsan har varit ett komplex ända sedan jag var liten. Till slut bestämde jag mig för att be om hjälp och få råd om vad som kunde göras.

Jag är supernöjd med resultatet som blev bättre än jag hade kunnat förvänta mig, jag visste ju inte alls vilka möjligheter som fanns innan. Jonas lyssnade på mig och förstod precis vad jag menade när jag beskrev mina känslor, det är nog därför jag blev så nöjd också."
Dr Jonas Röjdmark: "Jessica var en intressant patient att behandla. Hon berättade för mig att hon var missnöjd med sin profil och att hon länge funderat på att söka hjälp, men känt sig osäker på hur hon skulle gå vidare. Jag såg direkt att jag kunde hjälpa henne med att ge hennes ansikte mer harmoniska proportioner.

Med hjälp av s k hyaluronsyrafillers, t ex Restylane, kan man skapa eller återuppbygga volym i ansiktet. Här använde jag fillers för att bygga upp hennes något "flyende" haka och jämna ut den lilla knölen på näsan.

De fillers vi arbetar med är inte permanenta utan bryts ned naturligt av kroppen. Hur länge resultatet sitter i varierar från person till person men minst 3-6 månader kan man räkna med beroende på vilket parti i ansiktet som behandlats.

De ganska kraftiga horisontella s k bekymmersrynkorna i Jessicas panna behandlades med muskelavslappnande medel (botulinum toxin, i dagligt tal botox), vilket fick hennes panna att slappna av och rynkorna att bli mindre framträdande.

Även effekten av muskelavslappnande medel klingar av naturligt, även här är det individuellt och beror bland annat på styrkan i de muskler som behandlats, men man brukar säga upp till ett halvår.

Jessicas resultat är naturligt och fint - ett ansikte och en profil i bättre balans med en piggare uppsyn.

injektionspatienter1 injektionspatienter2 injektionspatienter3 injektionspatienter4


Skalfasader - Anita: - Sjukdomen har förstört mina tänder

Anita lider av tarmsjukdomen Morbus Crohn. Detta har i det långa loppet resulterat i att hon fått korttarmssyndrom. Hon har svårt att ta upp näringsämnen, vilket har gjort att hennes tänder är helt förstörda. Hon har under drygt ett års tid besökt Akademikliniken och tandläkaren Christina Malmsjö, som är specialiserad på estetisk tandvård.

- Hon kom hit första gången i september 2009 och det tog drygt ett år innan vi var klara med behandlingen. Hon har fått genomgå en helhetsbehandling, allt ifrån att rengöra tänder, behandlingar mot karies till att ta bort tänder, säger tandläkare Christina Malmsjö.- Jag tycker Christina förstår mitt problem, hon har talat om för mig ur omfattande det här är redan från början. Det här har inte vart något som jag kunnat göra i ett svep, säger Anita.- Eftersom hon hade stora luckor mellan tänderna var vi tvungna att flytta tillbaka dem. Detta gjordes via en osynlig tandställning som kallas för Invisalign. Det är ganska nytt i Sverige och modellen tas fram genom avancerad datateknik. Avslutningsvis gjorde vi en tandrekonstruktion.Jag tycker det blev ett fantastiskt resultat. Kvalitetsmässigt är fasaden inte bättre än originalet men de håller lika länge. Dessutom är den gjord i porslin vilket ger den ett naturligt look, avslutar tandläkare Christina Malmsjö.

skalfasader1 skalfasader2


Kropp

 

Full bukplastik - Angelika 45 år: Min livskvalitet har ökat med 100%

Plastikkirurg Peter Emanuelsson berättar: -Angelika led av sin utbuktande mage och ryggproblem som följd av försvagade och förskjutna bukmuskler efter att har genomgått två graviditeter som förlösts med kejsarsnitt. Hon var frisk sedan tidigare men upplevde sig ständigt "gravid" och framför allt hade besvär av ryggont och obehag från magen. Vid mottagningsbesöket fann jag både en del hudöverskott men också ett breddat, ökat mellanrum mellan de två raka bukmusklerna på var sin sida om naveln (bukväggsdiastas).

Angelika berättar sin historia: -Trots en medfödd ryggskada har jag varit en aktiv person i hela mitt liv. Efter att min första son föddes förändrades förstås min kropp men jag satte glatt igång med träning för att återigen bli stark och fungerande. Men trots hjälp av PT och många timmar (och kronor) fick jag ingen ordning på mina delade magmuskler. Det hjälpte inte hur mycket jag än kämpade- det blev lite bättre men sen så snart jag inte gjorde mina övningar var jag tillbaka på 0 igen. Förutom att den putande gravidmagen förvärrade mitt ryggonda blev jag också starkt påverkad psykiskt av min putande mage. Det hjälpte inte att jag skulle vara glad för att jag fått min fantastiska son – jag kände mig ändå ful och tjock och det var inte kul att, oftare än man kan tro, få den direkta frågan om när nästa bebis var på väg. Efter son nummer 2 blev diastasen ytterligare förvärrad och jag började även få problem med fötter och höfter när kroppen försökte kompensera för den icke fungerande magmuskulaturen. Jag försökte få hjälp via sjukvården men där anses diastas framförallt vara ett kosmetiskt ingrepp, så det blev Akademikliniken som tillslut hjälpte mig. Det är nu drygt ½ år sedan jag genomförde operationen och klart att det var en ibland tuff resa, men det var det värt. Jag har nu kommit igång med löpningen och kroppen håller ihop på ett helt nytt sätt. Jag har betydligt mindre besvär och värk pga av ryggen och fötterna och höfterna bråkar inte alls längre. Dessutom går jag gärna på fest igen! Min livskvalitet har ökat med 100% och jag känner mig både stark och snygg! Jag tror att det finns många fler kvinnor som jag därute som skulle få ökad livskvalitet om de fick samma möjlighet som jag.

 

bukplastik
bukplastik2

bukplastik3


Hudöverskott efter graviditet eller viktnedgång? Den här guiden ger dig en introduktion om överskottshud och bukplastik Ladda  ner


CoolSculpting - Frida 33 år: Vilket fantastiskt resultat efter en behandling!

- Jag läste om CoolSculpting och blev nyfiken om behandlingen kunde passa mig. Jag är rätt aktiv, men har väl som många andra mina problemområden som jag irriterar mig på. Efter en konsultation hos en av era hudterapeuter bestämde jag mig. Det var trots allt bara en behandling som krävdes och jag är inte intresserad av kirurgi. Hudterapeuten Patricia gjorde en bedömning att det var en behandling som kunde passa mig. Själva behandlingen var inte smärtsam, men det kändes lite märkligt efteråt när området masserades, ungefär som en domnad känsla och det var ömt. Men det gick över en stund efter att massagen var klar. Nu har det gått 3 månader efter behandlingen och jag känner knappt igen min egen mage. Den har blivit plattare och fettet har verkligen frysts bort!


coolsculpting1_1
coolsculptin2

coolsculpting4

coolsculpting3

coolsculpting5

Vill du läsa mer om CoolSculpting kan du göra det här >


Bukplastik - Johanna 40 år: Ärr från ett tarmvred och bråck har förvandlat min mage till en tvådelad murkla, med delade magmuskler och utan navel

Plastikkirurg Dr Peter Emanuelsson berättar vad en rektus diastas är och vad man kan göra för att korrigera det genom plastikkirurgi.

"- Efter graviditet eller kraftig viktnedgång kan man drabbas av bestående vidgning mellan de raka magmusklerna (rektus diastas) som i sin tur kan ge upphov till obehag, smärta/ försvagning i mage och rygg samt en utbuktande buk.

Träning kan ge en ökad muskelstyrka, men aldrig återställa rektus distansen. Det kan endast möjliggöras genom en plastikoperation.

I Johannas specifika fall handlade det om kraftig viktnedgång, upprepade magoperationer pga tarmvred och bråck, vilket resulterat i ärrbildningar och rektus diastas. Jag upplever att Johanna efter sin operation har återfått sin fysiska funktion och har nu fått sin kropp tillbaka. För närvarande utförs detta ingrepp endast inom privatvård och erbjuds inte inom den offentliga sjukvården."

Johanna berättar sin historia:

"- I februari 2012 åkte jag till akuten med svåra magsmärtor, det visade sig vara tarmvred och jag akutopererades. De öppnade mig från blygdbenen, snett förbi naveln och en bit ovanför den. Ärret läkte och magen förvandlades till en mage med delade magmuskler, en mage utan navel likt en osymmetrisk, tvådelad murkla. Jag tränade 3-5 dagar i veckan och var rätt nöjd med min kropp i övrigt. Det var bara magen som fick mig att må direkt dåligt. Som om inte det var nog så fick jag ett ärrbråck vid naveln, vilket resulterade i en mage som stod rakt ut, som om jag var gravid i 7:e månaden.

I februari 2014 opererades jag för bråcket och det gjorde inte magen direkt trevligare. Jag kontaktade den läkare som hade opererat mig med frågan om dem hade möjlighet att "rätta till" det dem hade orsakat. Då fick jag komma och träffa en läkare som ansåg att min mage inte gick under deras skyldighet att åtgärda, jag fick finansiera det själv om jag inte trivdes med min mage. Till saken hör att jag har andra ärr från livet på magen, jag har bristningar som ett minne från mina tre graviditeter och ärr från en stor ryggoperation, dessa ärr anser jag vara en del av mig och livet. Medan ärret från tarmvredet var en konstruerad missbildning som sänkte både mig och mitt självförtroende. När det kändes som tyngst så vände jag mig till patientnämnden, men inte heller dem kunde hjälpa mig. Vid det här laget hade jag begränsat mig själv i min vardag. Jag hade figurformande linne på mig under tunnare tröjor, hade även dessa linnen när jag var på stranden med sonen, inte ens hemma i poolen badade jag utan linne. Jag fortsatte min träning på gymet, men jag kände inte träna så hårt och mycket som jag önskade. Var rädd för att ärrbråcket skulle gå upp igen och löpning var inte att tänka på då det gjorde ont i ärret.

Jag började söka på nätet efter människor som eventuellt hade upplevt samma olycka som jag själv, men hittade inga bilder som överensstämde med min mage. Där och då bestämde jag mig för att ta tag i det på egen hand. Jag googlade runt på olika plastikkirurgers hemsidor, jämförde de bilder som låg ute på före och efterbilder och sedan ringde jag Akademikliniken för konsultation. Min största farhåga inför besöket var att läkaren skulle säga att min mage var ett hopplöst fall som det inte gick att göra något åt. Dr Emanuelsson tittade, klämde och drog och sa att visst kunde han operera mig, han skulle även fettsuga midjan lite för ett bättre resultat.
Operationstiden bokades och sedan var det bara att vänta. Jag fortsatte träna som vanligt fram till operationsdagen då jag blev informerad om att återhämtningen efter operationen skulle gå bättre om man var vältränad.

Idag är det ca 5 månader sedan jag opererades och jag är supernöjd med resultatet. Jag har inte bara fått en snygg mage, jag har fått en ny navel också. Träning väntade jag med i tre månader eftersom jag ville att allt skulle få läka ihop ordentligt. Idag tränar jag nästan som innan, bara det att jag tar i mindre om det känns obehagligt i magmusklerna. Visst var det en tuff rehabiliteringstid efter operationen och visst gjorde det riktigt ont vissa dagar, men på samma sett som smärtan vid en förlossning så var det värt varenda minut, avslutar Johanna"

bukplastik1 bukplastik2bukplastik3 bukplastik4

 

Hudöverskott efter graviditet eller viktnedgång? Den här guiden ger dig en introduktion om överskottshud och bukplastik Ladda  ner


Bukplastik - Carolina 34 år: Kroppen hängde inte med efter 4 graviditeter

Anledningen till mitt beslut var att jag efter fyra graviditeter gått ner ca 23 kilo. Viktnedgången var så omfattande att huden inte hängde med och operation var den enda utvägen.
Jag funderade länge och försökte först genom landstinget men orkade inte vänta och rädlan av att bli nekad var stor.
Akademikliniken var mitt första och enda val av klinik, både på grund av mycket bra rykte och det jag läste.

Nu idag är det 1 år sedan jag genomgick en full bukplastik. Det gick jättebra hos Paolo, han är så proffsig. Det är jättekul att få visa upp mitt resultat och jag kanske kan hjälpa andra att bestämma sig. Jag har fått höra mycket positiva kommentarer och är otroligt nöjd med resultatet och träningen börjar ge resultat, säger Carolina.

Plastikkirurg Dr Paolo Montemurro berättar: - Efter Carolinas graviditeter hade hennes mage blivit "bullig" på grund av att magmusklerna blivit försvagade och delat sig. Det man gör under en bukplastik är inte bara att ta bort den överflödiga huden och göra en fettsugning, utan man syr även ihop magmusklerna och flyttar naveln. Detta resulterar i att patienten får en platt mage och hållningen blir förstärkt och förbättrad.

bukplastik2_3 bukplastik2_4 bukplastik2_1 bukplastik2_2 bukplastik2_6 bukplastik2_7

Hudöverskott efter graviditet eller viktnedgång? Den här guiden ger dig en introduktion om överskottshud och bukplastik Ladda  ner


 

Biggest Loser Hristos

Minns ni Hristos som blev Biggest Loser Hristos med en stor del av svenska folket i våras när han vann tävlingen med en av de största viktnedgångarna i hela tävlingens historia?

En viktnedgång som Hristos, med drygt 50% av kroppsvikten, innebär komplikationer som tyvärr inte kan varken tränas eller ätas bort, hur mycket man än vill eller är beredd att kämpa.

Han valde att genomgå en bukplastik hos oss på Akademikliniken. Här berättar han om sin resa, varför han valt att genomgå operationen och hans mål för framtiden.

Vill du läsa mer om hans resa kan du göra det i vår blogg >

Det ytliga kan sitta väldigt djupt.

Agneta

“Nu ler jag, sträcker ut hakan och näsan är jättefin.”

Jane

“Jag tycker att det finns en sådan dubbelmoral.”

Magnus

“När jag var i den situationen själv, insåg jag vad det betydde.”

Vad är ytlighet, egentligen?

När man ser Jane, Magnus och Agneta berätta kan man inte låta bli att slås av hur djupt i själen det här med yta och utseende kan sitta.

Hur vi alla reflexmässigt bedömer våra medmänniskor efter hur de ser ut. Men samtidigt gärna fördömer dem som vill göra något åt precis det: Hur de ser ut.

Huvudpersonerna i de här filmerna sätter fingret på ett intressant samband. Att må bra inombords hänger ofta ihop med att vara tillfreds med sitt yttre.

Ändå är vi inte främmande för att kalla en tjej som Jane för en ”ytlig uppmärksamhetshora” bara för att hon vill få tillbaks den kropp hon hade innan hon fick två skinnpåsar som bröst. Men har inget alls att säga om att hon bättrar på sitt utseende med att träna spinning 5 gånger i veckan.

Utan att tänka oss för, klappar vi Magnus lite nedsättande på flinten. Samtidigt som vi, med lätthet avfärdar Agneta som förståndshandikappad för att hennes ansikte ser annorlunda ut.

Sett i det ljuset, blir vårt utseende extremt viktigt för hur vi själva mår, för vår identitet och för hur vi uppfattas av omvärlden. Och vi förstår att det ytliga kan sitta väldigt djupt.

Kanske är det rentav så att ytan förtjänar lite mer respekt? Och att vi ska tänka oss för lite extra innan vi talar om för Jane, Magnus, Agneta och andra vad de ska, eller inte ska, göra med sina kroppar?

Diskutera och dela gärna. #ytlighet