Efter en operation eller behandling

På uppvakningsavdelningen finns en sjuksköterska hos dig som kontrollerar att du mår bra och återhämtar dig efter operationen/ narkosen.
 
Regelbunden smärtlindring ges till dig som genomgått en operation så länge behovet kvarstår. Personalen bedömer fortlöpande behovet av smärtlindring och ger lämplig behandling.
 
När du återhämtat dig och inte behöver intensiv övervakning överflyttas du till vårdavdelningen.  

Efter operation

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Efter de flesta ingrepp rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader under en period. Du kommer att få noggranna instruktioner innan operationen eller behandlingen. Allt för att läkningen ska gå så smidigt som möjligt.
 
Det är viktigt att du har realistiska förväntningar på ditt ingrepp. Resultatet varierar mellan olika människor och det pratar vi igenom inför operationen.
 
När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Många av våra operationer och behandlingar genomförs i ansiktet eller på huden. För att du ska få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudvårdsterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.
 
Här kan du boka tid
 
Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter