Så går det till

För oss är det väldigt viktigt att du får svar på alla dina frågor och känner dig trygg inför ditt beslut att genomföra en operation eller behandling. Det bästa är att boka en tid för personlig rådgivning hos våra plastikkirurger. Då diskuterar vi dina önskemål, förväntningar, hur det går till och vad det kan kosta. Det finns också möjlighet att utan kostnad träffa en av våra informationssjuksköterskor för praktisk information och frågor.
 
Här kan du boka konsultation
 
Vi utvecklar ständigt nya metoder och behandlingar och driver utvecklingen framåt. Vi har till exempel utvecklat vår egen metod vid bröstförstoringar. Det så kallade Akademisnittet är den första riktiga matematiska metoden vid bröstimplantat. Vi använder också 3D-simulering för att man ska få en ordentlig uppfattning av slutresultatet. Det är vi ensamma om i Norden.
 
Här kan du läsa mer om Akademisnittet
Här kan du läsa mer om 3D-simulering
 
När det gäller ansiktsbehandlingar har vi utvecklat en metod som vi kallar Softlift. Det är en helt ny estetisk behandlingsmetod med muskelavslappnande medel och hyaluronsyra som bygger upp vävnaden från djupet för att ersätta volym och ge ett lyft.
 
Här kan du läsa mer om AK Softlift

Vidare har vi utvecklat en unik serie hudvårdsprodukter som är ett utmärkt komplement till de operationer och behandlingar som vi utför.
 
Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter

 

Frågor du bör ställa innan du beslutar dig för estetisk kirurgi

Hur ska jag som blivande patient veta hur jag ska kunna genomgå ett estetiskt ingrepp på ett säkert sätt med ett lyckat resultat? 

Du som läser det här har förmodligen tankar på att göra ett estetiskt ingrepp eller behandling eller är mest nyfiken på plastikkirurgi. Det är ett antal frågor du bör ställa dig själv och din blivande kirurg innan du fattar beslut om ett ingrepp.

Varför vill du göra ett estetiskt ingrepp? 
Är det en önskan om förändring du haft länge eller något du nyss blivit inspirerad att göra? Är du tveksam så bör du vänta tills du verkligen vet vad du vill. Kommer önskan från dig själv eller vill du det för att dina kompisar har gjort det eller, gud förbjude, kommer initiativet från din partner? Tänk på att det är du som skall gå igenom ett ingrepp och leva med det och därför du själv som skall fatta beslutet.
 
Vad vill du uppnå?
Ett försiktigt återskapande eller en stor förändring av ditt utseende. Vad får det för konsekvenser på kort och lång sikt? Det finns många nya tekniker och metoder som säger sig kunna åstadkomma fantastiska resultat utan biverkningar. I många fall har de dock inte blivit utvärderade vare sig på kort eller lång sikt och du kan riskera att bli betalande försöksperson. Var kritisk till nya metoder och ställ aktivt frågor till din klinik om risker, bevisade effekter och lita inte bara till snygga bilder på resultat som t.o.m. kan vara photoshoppade.
 
Vem ska utföra ingreppet?
Vilken läkare som helst kan kalla sig estetisk eller kosmetisk kirurg. Det säger dock ingenting om hans eller hennes utbildning inom området. Den enda specialitetstitel som är skyddad är plastikkirurg som bara den får kalla sig som genomgått en specialistutbildning i plastikkirurgi som efter läkarexamen tar ca 7 år. Det behöver förstås inte innebära att man därigenom är den mest lämpade att genomföra en operation men det innebär att man formellt är utbildad och har erfarenhet inom området.  För de plastikkirurger som vidareutbildat sig inom estetisk kirurgi och arbetat minst 5 år efter specialistexamen finns en förening som kallas SFEP (Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi). Du kan se om en läkare är medlem i SFEP genom att gå in på hemsidan SFEP.se. Det finns även andra vägar att skaffa sig utbildning och erfarenhet inom området. Du bör dock alltid kritiskt fråga om erfarenhet och utbildning hos den i vars händer du funderar på att lägga din kropp. Fråga även om läkaren arbetar med estetisk kirurgi på heltid eller bara då och då som en bisyssla.

Var ska ingreppet utföras?
Sker det på ett sjukhus, i kontorsmiljö eller i hemmiljö eller annat? Vad finns det för säkerhetsutrustning och övervakning under och efter operationen?

Vad är priset för operationen?
Ta reda på vad som ingår i det pris du erbjuds. Ibland kan det komma till kostnader t ex för bh och gördlar, eventuella korrigeringsingrepp etc. Ett högre pris för ett ingrepp kan motiveras av exempelvis högre standard på kliniken, större erfarenhet hos behandlaren eller dyrare implantat. Tänk på att säkerhet kostar och att det påverkar priset för ingreppet men är definitivt värt pengarna när du behöver det.
 
Var nyfiken, frågvis och ibland även besvärlig. Gå gärna till flera kliniker. Du har din bästa chans att fråga innan du genomgått ett ingrepp. Har du inte tänkt igenom frågorna ovan, -avvakta. Ha inte för bråttom med viktiga beslut.
 
Lycka till! Du kommer säkert att bli nöjd som de allra flesta som genomgår estetisk kirurgi och behandlingar.