Snygg på en lunch, avsnitt 3

Evelina Vidén, Ensam mamma söker 2014, upplever sig ha problemhy och är ofta fnasig och torr. 

Vår hudterapeut Minna föreslår Akademiklinikens kemiska peeling Pure Mandelic Peel,  baserad på mandelsyra. Det är första gången som Evelina provar den här typen av behandling men det visar sig vara en behandling som passar hennes hud perfekt. Och så blir det en riktigt skön stund också.

Vid kemiska peelingar används olika syror för att avlägsna döda hudceller. Resultatet är att nya hudceller kan bildas. För extra effekt av kemisk peeling kan man inleda behandlingen med att "skrapa" huden med skalpell, vilket bidrar till att förbereda huden så att syrans effekt blir optimal.

I Pure Mandelic Peel finns mandelsyra som bland annat är är extra bra mot acne då den bidrar till att dämpa inflammation i huden.

Kemiskt peeling är en perfekt behandling för dig som vill ha en quick fix när huden känns grå och utan lyster, om du har torrhetslinjer och problem med pigmentförändringar.

Efter behandling med kemisk peeling är det viktigt att tänka på att använda ett effektivt solskydd med hög solskyddsfaktor, t ex Akademiklinikens egen Day Maximal Sense, spf 50.

Solskydd är också ett måste att använda om du vill förebygga förtida hudåldrande, pigmentförändringar samt brustna blodkärl. Används dagtid ovanpå ditt serum eller creme. Lätt formula som skyddar huden mot UVA och UVB utan att täppa till.
Med sig hem får Ida Akademiklinikens Day CC Cream. En färgad mineralfoundation som är både återfuktande och balanserande för huden, samt innehåller UV-skydd (SPF15).

Före Evelinas behandling

fore_ev

Efter Evelinas behandling
efter_ev