Snygg på en lunch, avsnitt 2

Formgivaren Ida Överby är expert på att återanvända och utveckla gamla fina saker till nya, vackra inredningsdetaljer. I avsnitt 2 av Snygg på en lunch känner hon sig lite grå och trist och att berättar att hon sällan får tid för sig själv i en hektisk vardag. Därför får Ida hjälp av vår injektionssjuksköterska Stina att uppdatera sitt eget utseende med hjälp av fillers, och hon berättar så här om behandlingen:

"Med fillers menar man en gelliknande, genomskinlig produkt som innehåller Hyaluronsyra. Så fort man vill tillföra volym i ett område, kindben, djupa veck, ihåligheten under ögonen, läppar, käklinje etc, då använder man en filler i olika mängd. Man kan även fixa mycket åldriga händer med filler och få till betydligt ungdomligare hud och struktur.

Har man en dominant näsa i ansiktet kan den minskas genom att man breddar ansiktet aningen och tillför lite mer läppar. Då ser näsan mindre ut i ansiktet. Tear Trough, ihåligheten under ögonen kan man ha oberoende av sömn, ålder och kost.

Många kommer och berättar vilka celebriteter de INTE vill se ut som, berättar Stina. De förstår inte att många snygga kvinnor i vårt samhälle också gjort behandlingar.  En erfaren och professionell behandlare vet hur man förbättrar och förstärker positiva sidor. Resultatet är naturligt vackert och patienten ser bara snyggare och finare ut, inte "behandlad"."

Med sig hem får Ida Akademiklinikens Day CC Cream. En färgad mineralfoundation som är både återfuktande och balanserande för huden, samt innehåller UV-skydd (SPF15).

Vad är skillnaden på Botox och Fillers

Varje gång du skrattar, blir arg, koncentrerar dig eller blir arg spänns ansiktsmuskulaturen och framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Eftersom hudens elasticitet minskar med ålder tenderar linjerna att bli kvar. Muskelavslappnande medel (botox i dagligt tal) motverkar detta. Botulinum toxin är ett väl beprövat läkemedel som sedan 1980-talet använts inom sjukvården för att t ex behandla muskelsjukdomar. På senare tid har det blivit allt vanligare att det används även i estetiska sammanhang för att reducera synbara linjer och rynkor, och några av varumärkena som används är t ex Vistabel och Azzalure. Injektionsbehandlingar med botulinum toxin är nu världens vanligaste estetiska injektionsbehandling, mycket tack vare hög säkerhet, goda resultat och att det är en förhållandevis snabb och enkel behandling.

Läkemedlet sprutas in i utvalda små ansiktsmuskler i mycket utspädda för att släta ut rynkor. Det blockerar då nervimpulserna till de små utvalda ansiktsmusklerna och får dem att slappna av vilket gör att den överliggande huden blir slät. Andra nervfunktioner i huden påverkas inte, utan enbart den specifika muskeln. De vanligaste behandlingsområdena i ansiktet är "bekymmersrynkan" mellan ögonbrynen, horisontella vecka i pannan och kråksparkar vid ögonvrårna.

En fillerbehandling är en volymgivande injektionsbehandling baserad på hyaluronsyra som används för att släta ut rynkor, ansiktskonturering, läppförstoring och även föryngra huden och behandla ärr.

Hyaluronsyran i de fillers vi arbetar med (Restylane, Juvederm t ex) liknar den som finns naturligt i människokroppen och den bryts successivt ned över tid. Resultatet av en behandling är alltså långvarigt men inte permanent. Man brukar säga att det sitter i mellan 6-12 månader och vid upprepade regelbundna behandlingar förlängs också varaktigheten över tiden.

 Man kan använda enbart fillers vid behandling men ofta kombinerar man gärna med muskelavslappnande medel (botulinum toxin) för ett optimalt resultat när även s k mimikrynkor behöver behandlas.

ida_sida

ida_fram

ida_sida_2

ida_lappar

ida_ogon