Snygg på en lunch, avsnitt 1

Magdalena Kowalczyk, kanske mer känd som Gladiatorn Athena, får en Dermapen-behandling av vår hudterapeut Minna. Dermapen är en effektiv men skonsam kollagenboost för huden.

Dermapen är en avancerad, fraktionerad nålbehandling som ökar hudens egen produktion av kollagen. Nyproduktionen av naturliga, elastiska fibrer som sker i huden kan liknas vid effekten av fraktionerad laser men mer skonsamt och med kortare konvalescenstid. Metoden är ett effektivt komplement till microdermabrasion eller kemisk peeling.

Följande indikationer kan behandlas med Dermapen:
- Slapp och åldrad hud
- Ärr efter acne och sår
- Rynkor och fina linjer
- Förstorade hudporer
- Pigmentering

 Hur fungerar det?
Dermapen har en automatisk vibrerande funktion med 12 sterila engångsnålar som bildar upp till 1300 mikrokanaler i huden per sekund. Detta gör det möjligt för huden att på ett effektivt sätta ta till sig de aktiva ämnena i det hudvårdsserum som appliceras i samband med behandlingen. Det ger också en stimulerande effekt på kollgenbildandet i huden genom att man skapar en liten "skada" i huden och stimulerar den till att reparera sig själv.

Så här går en behandling till:
Efter rengöring av huden och bedövning, appliceras den aktiva behandlingsprodukten, baserad på hyaluronsyra. Dermapen penetrerar huden mellan 20-90 gånger i sekunden med en variabel hastighet och på ett djup av mellan 0,25 och 2,5 mm, beroende på vilket område som behandlas. Dermapen är utvecklat med en unik teknik som gör att risken för skador på överhuden minimeras i jämförelse med traditionella microneedling rollers, (t ex Dermaroller) och det innebär också minimerad smärta och obehag i samband med behandlingen för kunden.

Efter detta rengörs huden igen och vår egen Cure Recovery Cream appliceras för att ”lugna” huden och även Day Maximal Sense SPF50 för att säkerställa att den behandlade huden skyddas från solljus. Själva behandlingen tar ca 30 minuter exklusive bedövning. Exakt behandlingstid avgörs av vilket område som behandlas. Konvalescensen är mild och kortvarig. Huden kommer att vara lite röd och något svullen i upp till en vecka efter behandlingen. Som alltid när huden penetreras finns viss risk för infektion. Viktigt att tänka på efter behandling är därför att inte träna/svettas på 24 H, undvika makeup och generellt att ta i ansiktet med otvättade händer.

Antalet behandlingar som rekommenderas varierar. För förnyad lyster och fräschör ca 1-2 behandlingar med ett halvårs mellanrum, för hudföryngring ca 3-6 behandlingar med en månads mellanrum
och för ärr 6-10 behandlingar med 6 veckors mellanrum. Man kan se en förbättring redan efter första behandlingen. Hudens kvalitet fortsätter sedan att förbättras under de följande 6-12 månaderna efter avslutad behandlingskur och i kombination med rekommenderad hudvård.

Med sig hem får Magdalena Akademiklinikens Cure Recovery Cream. En kraftfull och närande mjukgörare som återfuktar och ger huden hjälp att återhämta sig från stress, torrhet och tillfälliga irritationer. Förlänger och förstärker effekten av behandlingen. 

Finns hos Akademikliniken Walk-in-Clinic Södermalm och Stureplan i Stockholm, Walk-in-Clinic Göteborg samt i Köpenhamn. Priset för en behandling varierar med storleken på området som behandlas. Prisexempel Helt ansikte 3400 kr/behandling.

magdalena