Ytligheter - En liten podd om skönhet

Vad är naturlig skönhet, är botox farligt, hur är det att jobba med skönhet i fokus varje dag, vilket ansvar har läkare när det kommer till att säga stopp? ”Ytligheter” är en podd om skönhet där Tove Norström träffar allt från hudterapeuter, plastikkirurger till skönhetsprofiler. Tillsammans fångar de upp frågor, tankar, värderingar och vänder ut och in på temat skönhet.

Lyssna på podden här på sidan eller direkt via iTunes >

YTLIGHETER_IKON

Avsnitt 16. Hudläkaren har ordet med Christoph Martschin 

Hudläkare Christoph Martschin berättar allt man kan tänkas vilja veta om huden, hur man tar hand om den på bästa sätt och vad man kan göra åt vanliga hudproblem. Programledare är Tove Norström.

ytligheter16PLAY

Avsnitt 15: Den stora fåfängan med Anitha Schulman

Tove Norström pratar skönhet och utseende med mediepersonligheten och mångsysslaren Anitha Schulman. Bland annat får vi veta vilka skönhetsingrepp Anitha Schulman har gjort och såklart hennes bästa skönhetstips.

ytligheter15PLAY

Avsnitt 14: Supersminkören Nathalie Berzelius

Vi tar oss in i sminkets magiska värld och låter hår- och makeup-artisten Nathalie Berzelius guida oss genom sin jobbvardag, sina proffsknep och en och annan aha-upplevelse.

ytligheter14-play

Avsnitt 13: Att operera brösten med Jennie Rydberg

Bröstingrepp är i regel kopplat till många funderingar. Vi har tidigare hört från kirurgen om proceduren och nu får vi höra ur ett patientperspektiv vad ingreppet innebär. Jennie Rydberg berättar hur tankarna gick före, under och efter sin bröstförstoring.

ytligheter13-300x300

Avsnitt 12: Skönhet och feminism med Parisa Amiri

Tove Norström träffar SVT-stjärnan Parisa Amiri och pratar skönhet ur flera perspektiv, framför allt det feministiska. Dessutom får vi veta vilka världens vackraste människor är enligt Parisa.

ytligheter12-300x300

Avsnitt 11: Skönhet i offentligheten med Frida Fahrman

I denna nypremiär av Ytligheter träffar programledaren Tove Norström modejournalisten och bloggaren Frida Fahrman. Det blir bland annat snack om skönhetsideal på sociala medier och om vikten av att inte jämföra sig med andra.

 ytligheter11PLAY

 

Specialavsnitt - Monica och Susanne berättar om sina behandlingar

Programledaren Tove Norström pratar med två av våra patienter, Monica och Susanne som berättar om sina behandlingar och varför de genomgått dem. Susanne är inte den som orkar sminka sig till vardags, men tog beslutet att prova fillers och botox. Monica sökte hjälp för att reducera hennes acne och rosacea som var väldigt aggressiv.

special-monica-susanne

Specialavsnitt - Näsplastik med plastikkirurg Dr Jonas Röjdmark

Programledaren Tove Norström pratar med vår plastikkirurg Jonas Röjdmark som berättar om näsplastik. En näsplastik ändrar det mest centrala i ditt utseende. Vad är de vanligaste orsakerna till att någon vill operera näsan? Vilka "fel" kan man korrigera? Kan man operera alla näsor? Varför är det så viktigt med förväntningar? Narkos eller inte? Finns det några alternativ till näsplastik?

special-nasplastik-dr-rojdmark

Avsnitt 10: Stil och skönhet med Cecilia Blankens

I avsnitt 10 får Ytligheter och Tove Norström finbesök från USA av modelejonet Cecilia Blankens som driver skomärket Blankens, poddar och bloggar och skriver krönikor. Vi pratar om hur det är att vara ett medialt ansikte, hur livet i LA och frågar ut Cecilia massor om hennes bästa skönhetstips kring stil och mode.

avsnitt10

Specialavsnitt - Ett piggare ansikte med injektionssjuksköterska Marika Erlandsson

Programledaren Tove Norström pratar med vår injektionssjuksköterska Marika Erlandsson som berättar om vad man kan göra för att få ett piggare ansikte.

special-piggare-ansikte

Avsnitt 9: Myth busters med Klara Svensson

Vi har alla hört dem. Dessa myter om hur man kan få bort finnar med tandkräm, eller hur gurka hjälper mot påsar under ögon. Eller varför inte den om att citron kan bleka håret i solen. Vi har bjudit in Klara Svensson, tvproducent och före detta stjärnbloggerska för att gräva djupt ned i skålen av påståenden om skönhet likt dessa.

avsnitt9

Specialavsnitt - CoolSculpting med plastikkirurg Dr. Ulf Samuelson

Programledaren Tove Norström pratar med vår plastikkirurg Dr Ulf Samuelson som berättar om fettfrysning vs fettsugning. Lär dig mer om CoolScultping, en metod att frysa bort fettet utan kirurgi.

special-coolsculpting

 

Avsnitt 8: Intimkirurgi med Jan Jernbeck

Varför pratar ingen om intimkirurgi? Finns det snopp- och snipptrender? Att vi vill operera våra intimaste delar, har det att göra med att vi blir mer och mer ytliga? Dessa och massor av fler frågor passar vi på att fråga plastikkirurgen Jan Jernbeck om i dagens avsnitt där vi får lära oss allt om intimkirurgi.

avsnitt8

Specialavsnitt - Mage och bukplastik med plastikkirurg Dr. Ulf Garpered

Programledaren Tove Norström pratar med vår plastikkirurg Dr Ulf Garpered i Malmö för att höra vad som händer med kroppen vid en graviditet eller viktnedgång. Vad kan man göra själv och vad behöver man kirurgisk hjälp för att åtgärda? Vilka möjligheter finns? Finns det medicin mot "muffinsmidja"?

 

special-mage-och-bukplastik

Avsnitt 7 - Mammakroppen med Malin Wollin

Programledaren Tove Norström träffar journalisten och bloggerskan Malin Wollin för att prata om livet som mamma och hur det påverkar ens syn på utseende och ideal. Hur förändras kroppen och hur påverkas man av det efter en graviditet? Hur ska man förmedla till sina kids att de duger som de är på bästa sätt? Vi gräver djupt i ämnet och lyfter stora och små frågor.

 

avsnitt7

Avsnitt 6 - Manlig fåfänga med Bingo Rimér

I säsongens premiäravsnitt av ”Ytligheter” diskuterar Tove Norström manlig fåfänga med Bingo Rimér, mediaprofil, och fotograf. Det pratas skillnader mellan män och kvinnors fåfänga, det glada 90-talet och högt och låt om andra spännande ytligheter. Missa inte!

avsnitt6

Avsnitt 5 - Stora bröstavsnittet

Dagens avsnitt av ”Ytligheter” gästas av Per Hedén, plastikkirurg med specialistkompetens inom bröst. Vår programledare Tove Norström ställer alla frågor du undrar, högt såväl som lågt, om det laddade ämnet bröst. Är bröstkirurgi för alla? Kan man amma med implantat? Detta och mycket, mycket mer får du svar på så missa inte att lyssna.

avsnitt5

Avsnitt 4 - Att jobba med skönhet

Modeprofilen Sofi Fahrman gästar ”Ytligheter” i dagens avsnitt och öppnar upp sig för programledaren Tove Norström kring hur det är att jobba med yta - och vilka baksidor som kan finnas. Det pratas även skönhet och allt annat som tillhör den glamourösa modebranschen.

avsnitt4

Avsnitt 3 - Grönt är skönt?

Programledare Tove Norström träffar Mitte Blomquist som driver en blogg om grön skönhetsvård. Är ekologiska produkter alltid lika med bra? Kan man förespråka gröna produkter men ändå gilla botox? Detta och mycket mer avhandlas i ett rykande färskt avsnitt av podden ”Ytligheter”.

avsnitt3

Avsnitt 2 - Hud och behandlingar

Idag pratas det hud och behandlingar med Patricia Almqvist, hudterapeut och en av våra injektionssköterskor. Vår programledare Tove Norström ställer som alla frågor du vill veta. Påverkar allt vattendrickande verkligen huden? Och kan man förebygga rynkor? Svaren på detta och ett och annat skönhetstips hittar du i dagens avsnitt av ”Ytligheter”.

avsnitt2

Avsnitt 1 - Skönhet och ingrepp

I premiäravsnittet av podcasten ”Ytligheter” så pratar programledaren Tove Norström om skönhet och ingrepp med Ulf Samuelson, chefsläkare och plastikkirurg. Du får svar på allt ifrån vilken den vanligaste behandlingen killar gör - till vilka frågor man bör ställa sig själv innan ett ingrepp.

avsnitt1