Manlig kirurgi

Penisförtjockning

Vissa män upplever sin penis som för smal. Det kan man oftast åtgärda, antingen samtidigt som man gör en penisförlängning eller som ett separat ingrepp. Penis kan göras tjockare genom att man transplanterar hud eller fett till penisskaftet. Hur stor den slutgiltiga förtjockningen blir beror på hur bra fettet läker in. En tumregel är att ca 20 % av insprutat fett läker in permanent. Efter cirka 6 månader brukar man kunna bedöma det slutliga resultatet. Om man vill ha ännu tjockare penis får vi genomföra en andra operation.

Vad händer inför en operation?

Första gången du besöker oss får du träffa en av våra plastikkirurger som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor.

Du får bland annat information hur mycket penis kan förtjockas och/eller förlängas med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid. Det är bra om du förbereder dig inför operationen genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Hur går en penisförtjockning till?

Vi genomför penisförtjockning med hjälp av fettransplantationstekniken. Det går till så att vi vanligtvid suger ut fett från midjan eller buken och sprutar in detta runt penisskaftet. Vanligtvis använder vi en mängd av 20-30 ml.

Du förbereder dig inför operationen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg och din narkosläkare. Du får också ett rum som du disponerar under din vistelse på kliniken. Läs mer om narkos här.

Vad händer efter en penisförtjockning?

Man brukar inte ha speciellt ont efter den här operationen. Du får ändå stanna till dagen därpå.

Den smärta som kan uppkomma efter operationen är mest relaterad till fettsugningsområdet och inte så mycket till själva penis. Däremot svullnar penis kraftigt de första 3 veckorna.

Erektioner under de första läkningsveckorna kan vara smärtsamma. Obehagen brukar försvinna men efter ett par veckor. Du bör vänta cirka 1 månad innan du återupptar sexuell aktivitet. Erektionsförmågan påverkas inte av ingreppet. Förutsatt att inga komplikationer tillstöter förändras inte heller känseln i huden eller på ollonet.

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. De flesta av patienterna kan återgå till sitt arbete efter några dagar beroende på hur fysiskt krävande det är.

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för penisförtjockning>