Manlig kirurgiPenisförstoring

Penisförstoring är kanske det mest omskriva ingreppet inom manlig intimkirurgi. Längden på penis kan variera från ett par centimeter upp till 15 centimeter i viloläge. De flesta önskar göra en penisförstoring för att de upplever sin penis för kort och indragen när den är slak, inte att den är för liten vid erektion.

Man kan förlänga penis med vanligtvis ett par cm eller ca 25-30% av längden i vila. I enskilda fall kan man uppnå en förlängning med 4-6 cm. Hur stor förlängningen slutligen kan bli kan man oftast inte säkert se förrän efter att patienten har opererats.

Vad händer inför en operation?

Vid det första konsultationsbesöket tar din kirurg reda på om du har några problem i urinvägarna eller med några sexuella funktioner. I så fall bör du uppsöka en urologspecialist för en utredning.

Vi bedömer också längd, storlek samt hur pass rörlig peniskroppen är, liksom hur goda förutsättningarna är för att få en förlängning.

Du får även information om vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Vidare får du fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid. Det är bra om du förbereder dig inför operationen genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Hur går en penisförstoring till?

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg och din narkosläkare. Du får också ett rum, som du disponerar under din vistelse på kliniken. Läs mer om narkos här.

Operationen genomförs med narkos. För att förlänga penis lossar man på de fästen som håller penis inne i kroppen. På så sätt förskjuts en del av penis som finns inne i kroppen och hamnar utanför. Därefter syr vi fast svällkropparna i sin nya och mer framskjutna position. Vi syr vidare ihop snittet på ett sätt som skjuter huden framåt vilket också hjälper till att förlänga penisen i basen.

Erektionsförmågan påverkas inte av ingreppet. Förutsatt att inga komplikationer tillstöter förändras inte heller känseln i huden eller på ollonet.

Du förbereder dig inför operationen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

Vad händer efter en penisförstoring?

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Du kommer att få ingående instruktioner hur du ska förhålla dig till arbete, fysisk och sexuell aktivitet.

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för penisförstoring>