KroppLårplastik

Låren utgör ett skönhetsproblem för många. Så kallade ridbyxor behandlas med fettsugnin. Sladdrig hud och ojämna eller tjocka lår kan reduceras genom att kirurgiskt avlägsna skinn.

Indikationer som kan vara lämpliga för en lårplastik
•    Sladdriga lår
•    Tjocka lår som skaver mot varandra
•    Svårigheter att matcha byxstorlek med överdel

Vad händer inför en behandling?

Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.
Läs mer om narkos här

Trygghetsgaranti vid kirurgi

Läs mer

Hur går behandlingen till?

Snitt läggs längs insidan av låret och i ljumsken och bakåt så att ett T bildas. Detta ger till en början mycket synliga ärr, vilka dock brukar blekna undan och bli relativt osynliga.

Ingreppet sker i narkos och man ligger kvar över natten på kliniken. Även om smärtan efter operationen inte är speciellt uttalad är man ändå handikappad i minst en vecka efter operationen. Under den tiden har man åtsittande förband på benen.

Komplikationer: För att undgå komplikationer skall detta ingrepp utföras av erfaren kirurg eftersom annars risk föreligger att viktiga lymfbanor i ljumsken kan skadas, vilket  leder till uppsvullet ben. Infektion är sällan ett problem. Ärren kan dock bli synliga om de drar sig nedåt från ljumsken. Innan de har hunnit bli vita kan de vara synliga för utomstående, speciellt på badstranden.

Vad händer efter en behandling?

Eftersom läkningsprocessen är beroende av vilken behandling som du har gått igenom är det viktigt att du följer våra råd, men också lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem.

När du går hem efter en behandling får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och du är välkommen att ringa oss om du har några frågor.

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för behandling>