Kropp

En mer proportionerlig kropp med fettsugning

För att få kroppens konturer mer proportionerliga kan man genomföra en fettsugning. Vissa fettanhopningar är svåra att få bort med hjälp av kost och motion och i dessa fall kan fettsugning vara en lämplig åtgärd. Vi kan genomföra fettsugning på i stort sett alla ytliga delar av kroppen som har överskott av fett. Vanliga områden vi behandlar är:
– Lår
– Ridbyxlår
– Insida knä
– Mage
– Höfter och stuss
– Midja
– Haka
– Vader

Arvsanlag och hormoner styr hur fettceller samlas på olika kroppsdelar. Vi föds med ett visst antal fettceller, de förstoras när man går upp i vikt. Fettsugning minskar till skillnad från viktminskning antalet fettceller och ger därför en permanent effekt. Däremot är det svårt att påverka celluliter genom fettsugning.

Fettsugning är ingen bantningsmetod utan ett sätt att avlägsna lokala fettdepåer som en fettbulle på magen, ridbyxlår och dubbelhaka. Goda kost- och motionsvanor är viktigt för att undvika att nya fettansamlingar uppstår på andra delar av kroppen.

Envisa fettdepåer som inte går att träna bort? En introduktion till fettsugning & fettsugning vs. bukplastik. Ladda ner

Vad händer inför en fettsugning?

Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Boka konsultation

Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.
Läs mer om narkos här

Hur går en fettsugning till?

På operationsdagen träffar du återigen din plastikkirurg som fotograferar operationsområdet innan du genomgår din fettsugning. Du får också träffa din narkosläkare och blir tilldelad ett rum, som du disponerar under din vistelse på kliniken.

Fettsugningen tar vanligtvis cirka två timmar och sker under narkos. Läs mer om narkos här. Vi sprutar även in lokalbedövning i fettvävnaden för att minska obehag efter operationen. Vid ingreppet gör vi ett antal små hudsnitt där överskottsfettet sugs bort med en lång trubbig kanyl. Snitten sys ihop med dolda stygn, som kroppen successivt absorberar.

Du förbereder dig inför fettsugningen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

Trygghetsgaranti vid kirurgi

Läs mer

Vad händer efter operationen?

Alla patienter får en bedövad och ömmande känsla samt svullnad och blåmärken i operationsområdet efter en fettsugning. Det brukar försvinna under de första veckorna efter operationen. För att minska svullnaden och göra området där vi har genomfört en fettsugning jämnare rekommenderar vi LPG bindvävsmassage, som utförs av våra massageterapeuter.

Du kan läsa mer om LPG massage här

Beroende på hur stort ingreppet är du borta från jobbet en till två veckor, en vecka efter fettsugningen kommer du på återbesök till Akademiklinikens mottagning för kontroll. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss tidigare om du önskar om du har några frågor efter fettsugningen.

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Den första tiden efter din fettsugning rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader. Efter tre veckor kan du börja träna igen. Du får gärna kontakta våra näringsexperter för kost- och motionsråd. Slutresultatet, en mer proportionerlig kroppskontur, kan vi bedöma tidigast efter sex månader.

Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Tänk på att resultatet av en fettsugning varierar mellan olika människor beroende på skillnader i arvsanlag som hudens elasticitet och kvalitet.

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Vad kostar det?

Priset för en fettsugning beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för fettsugning>

Här kan du boka tid >

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

1774_dda7fc4c

Namn: Barbro, 43 år
Ingrepp: Fettsugning av ridbyxlår

Vad tycker de som har gjort operationen?

Barbro besökte kliniken eftersom hon tyckte att hennes underkropp var oproportionerlig stor. Hon upplevde att hon hade klumpiga ridbyxlår med överflödigt fett även på insidan. Hon ville svarva till dem så att de blev slankare och kom i bättre harmoni med överkroppen.

– Jag är en kurvig tjej och jag kommer inte att vara något annat heller, men jag tycker inte att jag är i proportion. Min överkropp har ett mått och min nedre kropp har ett annat mått.  Jag är inte ute efter en totalförvandling utan vill bli mer proportionerlig, säger Barbro.

Barbro tycker att resultatet blev lyckat.
– Jag känner mig som en slankare kvinna idag och jag känner mig kvinnligare. Min kropp var inte i dimension förut och det gör den nu och det är jag glad för.

Laserfettsugning

Information om fettsunging med laser