KroppFettreducering med CoolSculpting

Går det att bli av med dubbelhaka och ridbyxlår utan att ta till kirurgi? Svaret är ja. Flera områden på kroppen är svåra eller till och med omöjliga att få bort fettet ifrån med hälsosam kost och träning. Fettreducering med kyla – eller cryolipolysis – är en skonsam men samtidigt effektiv behandling för att bli av lokala fettdepåer på kroppen, utan att behöva ta till kirurgi, när mat och motion inte hjälper.

Tack vare cryolipolysis teknologin kan vi frysa ner och avlägsna fettcellerna utan att skada omkringliggande vävnader. Cryo betyder ”kyla” och lipolys betyder”nedbrytning av fett”.

Behandlingen lämpar sig för partier på kroppen med överflödigt underhudsfett. Exempel på behandlingsområden är putmage, kärlekshandtag, ridbyxlår, bh-valkar, gäddhäng och dubbelhaka. Även gynekomasti (manliga bröst) kan i vissa fall behandlas. Behandlingen är däremot inte utformad som en viktminskningsmetod.

Akademikliniken använder sig framförallt av den metod som heter CoolSculpting i Stockholm, Göteborg och Malmö. I Uppsala använder vi Cool Tech som bygger på samma princip med kyla som metod för att bryta ned fettceller.

Influencern och journalisten Angelica Lagergren genomgår en CoolSculpting-behandling.

 

 

CoolSculpting

CoolSculpting är en icke-kirurgisk behandling som effektivt, säkert och permanent fryser ned och avlägsnar fettceller och därmed oönskade fettdepåer från din kropp. Mer än 3,5 miljoner behandlingar har gjorts över hela världen och behandlingen är godkänd av FDA (amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsverket).

Nyfiken på behandlingen?

Envisa fettdepåer som inte går att träna bort? En introduktion till fettsugning & fettsugning vs. bukplastik. Ladda ner

Vilka resultat kan man förvänta sig?

Fettceller är extremt känsliga för kyla och genom att tillsätta kontrollerad kyla så extraheras energi från fettcellen och den dör. När fettcellerna dör startar en naturlig process i kroppen som gradvis reducerar fettlagrets tjocklek. Processen pågår i upp till 4 månader.

Processen leder till en synbar och mätbar minskning på ca 20-25% fett på den del av kroppen som behandlas. Fettcellerna som behandlats är borta för gott. Vissa patienter ser resultat så snabbt som 3 veckor efter behandlingen. Generellt har man uppnått 80% av resultatet efter ca 2 månader och efter 4 månader innan man har ett slutgiltigt resultat.

Ofta räcker det med en behandling – i samband med konsultationen lägger vi upp en personlig behandlingsplan för just dig.

Resultat före och efter CoolSculpting

coolsculpt

 

Fler före- och efterbilder

Vid ditt första konsultationsbesök diskuterar du tillsammans med hudterapeuten vilken behandling som är bäst lämpad för just dina önskemål. Du får information vad det kan kosta och vad du kan förvänta dig för resultat. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Gäller din konsultation gynekomasti så är det en plastikkirurg som avgör om behandling med cryolipolysis är lämplig.

Vad händer inför en behandling?

Om du väljer att gå vidare bokar vi en tid hos en av våra specialister. Det är bra om du förbereder dig genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter behandlingen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Du bör vara fullt frisk och inte ha någon köldrelaterad diagnos t ex. fingrar eller tår som vitnar eller blir blåaktiga vid kyla eller cirkulationsrubbningar. Du ska inte vara gravid eller amma.

En behandling tar normalt en timme. Beroende på hur många områden du vill behandla så kan det ta längre tid. Det kan också krävas flera behandlingar vid ytterligare besök. Du och din behandlare sätter upp en plan tillsammans i samband med konsultationen.

Hur går behandlingen till?

Innan behandlingen startar kommer din behandlare att mäta ut och markera det område som skall behandlas. Vi kommer också att ta en före-bild på området som skall behandlas.

När behandlingen skall starta lägger din behandlare en tunn geldyna på området som ska behandlas. Sedan fästs en vakuumapplikator på behandlingsområdet och vävnaden dras in i applikatorskålen. Då startar behandlingen.

Behandlingen gör inte ont men i början känner du av kylan och ett kraftigt sug. Efter en stund har kylan bedövat huden och du känner oftast ingenting.

Maskinen har ett s k Anti-Freeze detect system vilket skyddar mot frysskador. Den stängs helt enkelt av automatiskt om temperaturen blir för låg.

https://youtu.be/1qE_VAH88ss

LYSSNA: CoolSculpting med plastikkirurg Dr. Ulf Samuelson

special-coolsculpting

Vad händer efter en behandling?

Vanligtvis är konvalescenstiden efter en CoolSculpting-behandling kort och oftast kan man återgå till sitt vanliga liv direkt efter behandlingen, men det är bra att veta att man kan uppleva besvär en tid efter behandlingen.

Direkt efter att applikatorn tas bort kan det behandlade området kännas och se hårt ut och det kan också vara lite vitt. Du kan känna av ett lätt illamående och lite yrsel under tiden som kroppen värms upp och känseln kommer tillbaka. Det är helt normalt och försvinner efter några minuter.

Det behandlade området kan vara rött upp till flera timmar efter att applikatorn tas bort. Detta försvinner successivt. Blåmärken, svullnad och ömhet kan uppkomma i det behandlade området och detta försvinner också successivt oftast inom ett par veckor.

En tillfällig krampande känsla kan också uppstå i det behandlade området vilket också är helt normalt. Det försvinner inom några timmar men kan i några fall kvarstå i ett par veckor.

Under de första veckorna kan du uppleva en eller flera symptom i det behandlade området; kliande känsla, stickningar, känslighet för beröring, ömhet känslobortfall och muskelryckningar. Kontakta oss om du känner dig orolig eller om symptomen sitter i mer än 2 veckor.

Viktigt att tänka på är att om du går upp i vikt efter behandlingen så kommer resultatet att bli mindre synbart. Genom att håll en hälsosam diet och fysisk aktivitet så förebygger du ofrivillig viktuppgång.

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp.

Se priser för behandling>

Boka tid för behandling>