KroppPlastikkirurgi för att ta bort hudöverskott efter kraftig viktminskning

När man går ner kraftigt i vikt kan man få ett påtagligt hudöverskott. Det kan yttra sig i form av en hängande mage, hängande bröst, sladdriga armar, lår eller stuss. Man kan också känna sig besvärad av mindre påtagliga estetiska avvikelser som en bullig mage eller ridbyxlår.

För att åtgärda den här typen av problem kan vi erbjuda en rad olika ingrepp som till exempel bröstoperationer, fettsugningar, bukplastik samt lår- och armplastik.

Under det första konsultationsbesöket samråder en av våra läkare med dig om vilken behandlingsform som är lämpligast, allt för att skapa ett utseende som stämmer överens med dina förutsättningar och förväntningar.

Hudöverskott efter graviditet eller viktnedgång? Den här guiden ger dig en introduktion om överskottshud och bukplastik Ladda  ner

Vad händer inför en operation?

Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Boka konsultation

Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.
Läs mer om narkos här

Hur går operationen till?

Du förbereder dig inför operationen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

Vad händer efter operationen?

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Den första tiden rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader. Tänk dock på att använda solkräm med en hög skyddsfaktor under de första sex månaderna.

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Paketpris

För dig som genomgår armplastik och bröstlyft erbjuder vi ett rabatterat paketpris – Body Contouring-paket

Läs mer om paketet >