VelaShape II kan reducera fett och minska celluliter

Celluliter kallas också apelsinhud eller gynoid lipodystropi drabbar framförallt kvinnor efter puberteten och beror på att underhudsfett klumpar ihop sig under huden, framförallt på stjärten och låren. Celluliter kan också framträda på hela kroppen där det finns underhudsfett. Det finns olika svårighetsgrad av celluliter. Mängden är dock oberoende av kroppsfett, men de kan synas tydligare vid fetma och övervikt.

Velashape II är den senaste tekniken för att ta bort och minska celluliter och det första system i världen för fettreducering som har fått godkänt av det amerikanska läkemedelsverket (FDA). Akademikliniken är först i Skandinavien med att erbjuda denna behandling.

Enligt dokumenterade studier kan VelaShape II både reducera fett och ta bort eller minska celluliter.

1598_bd152c41

1670_bd152c41

Vad händer inför en behandling?

Vid ditt första konsultationsbesök diskuterar vi vilken behandling som är bäst. Du får information vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en tid hos en av våra specialister. Det är bra om du förbereder dig genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter behandlingen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.         

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är en patenterad fyrastegsteknologi som består av infrarött ljus, radiovågor som når ett djup på 2 cm, vaccumsug och massage som reducerar fettcellerna och gör hudytan jämnare. För att uppnå ett önskat resultat behöver du genomföra en behandling i veckan under 4-6 veckor. Varje behandling tar mellan 20-60 minuter beroende på vilket område som ska behandlas. Det går att behandla samtliga hudtyper året runt.

1699_6a0a6891

1672_6a0a6891

Vad händer efter en behandling?

Eftersom läkningsprocessen är beroende av vilken behandling som du har gått igenom är det viktigt att du följer våra råd, men också lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem.

När du går hem efter en behandling får du ett återbesökskort med telefonnummer och du är välkommen att ringa oss om du har några frågor.         

Amelia testar VelaShape II

En av Amelias journalister ville prova på VelaShape II. Efter tre behandlingar tyckte hon inte sig se så stor skillnad, men hon lugnades henne och kliniken berättade att det endast gått tre veckor sedan första behandling och att efter fjärde behandlingen så kommer resultaten. Efter femte behandlingen såg hon skillnaden och efter sjätte så skriver hon själv -"Lårbehandlingen var delvis smärtsam, tidskrävande och dyr, så jag var länge tveksam till den. Men när jag såg resultatet baxnade jag. Det motsvarar ju oändligt mycket träning!".

Läs hela artikeln om VelaShape II>

1777_bd152c41

Efterbehandling och kombinationsingrepp

För att få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter>

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för behandling av celluliter>