Hudvård

Motverka och dämpa rynkor och fina linjer

I takt med att vi åldras och utsätter vår hud för olika yttre och inre påfrestningar bildas linjer, rynkor och till slut djupare veck.

När vi blir äldre minskar halterna av de ämnen i huden som håller den mjuk och smidig, t ex kollagen, elastin och hyaluronsyra. Hos en ung hud bidrar en hög halt av kollagen och elastin till att upprätthålla hudens struktur och därmed hålla den slät och fast. Med tiden accelererar åldrandeprocessen, som är inprogrammmerad i våra gener, att tillsammans med yttre påfrestningar på huden som t ex solexponering påverka hudens utseende. Huden förlorar successivt sin fasthet och linjer och rynkor uppkommer.

En annan viktig faktor vid bildandet av linjer och rynkor är en minskad produktion av hyaluronsyra som är ett bindande ämne som omger cellerna och ger huden dess ungdomliga, släta utseende. Minskningen av detta ämne, som finns naturligt i huden, får hudens struktur att förlora sin fulla och fasta känsla och gör den mer mottaglig för rynkor.

Rynkbehandling – ta bort rynkor

Rynkor är en oundviklig del av att bli äldre men det finns också andra faktorer som skyndar på deras utveckling. Solexponering, rökning och torr hud är de främsta faktorerna. Åldrandet kan vi inte stoppa och de andra faktorerna är svåra att undvika helt, men det finns metoder för att både förebygga uppkomsten av och dämpa rynkor och fina linjer. 

Preliminär bedömning via mail

Vilka möjligheter finns för att behandla och ta bort rynkor och fina linjer?

Vi kan erbjuda en rad olika typer av kemisk peeling för att reducera och ta bort rynkor och oönskade linjer, allt från lättare till mer djupgående behandlingar som anpassas utifrån dina behov och förutsättningar. En typ av rynkbehandling är att med hjälp av en peelingbehandling avlägsnas gamla och skadade hudceller och huden stimuleras till nybildning. 

Läs mer om peeling här >

En annan typ av rynkbehandlingar är laser- och IPL-behandlingar kan också behandla många av de förändringar som uppkommer i och på huden i samband med åldrande och yttre ansträngningar.

Läs mer om laser och ipl-behandlingar här >

Dermapen som är en kollagenstimulerande behandling där fina micronålar används är också ett alternativ vi kan erbjuda för att motverka och dämpa ålderstecken.

Läs mer om Dermapen här >

En injektionsbehandling med fillers används för att addera volym, ändra ansiktets konturer och fylla ut rynkor bland annat. De vanligaste behandlingsområdena är ansikte, hals och händer och resultatet ger ett fylligare, slätare och ungdomligare utseende.

Läs mer om fillers här >

Botulinomtoxin (typ A) eller ”botox” är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor, som skapats på grund av ansiktsrörelser t ex att man ler, kisar mot solen eller rynkar pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

Läs mer här >

Vilken metod som är mest lämplig för just din hud och de problem du vill behandla, får du hjälp av våra auktoriserade hudterapeuter och specialistsjuksköterskor att avgöra i samband med den konsultation som alla behandlingar inleds med.

Boka tid för konsultation här >

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du råd om detta av din behandlare.

Efter- och kombinationsbehandlingar

För att ytterligare förstärka effekten av behandlingen kan den kombineras med andra typer av behandlingar.

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut. 

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Vad kostar det?

Priset för en rynkbehandling beror på en rad olika faktorer bl a omfattningen av problemet och vilka metoder som används. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

Se vår prislista här >