Hudvård

Red Carpet by Akademikliniken – perfekt hy med strålande lyster

Red Carpet är en ny kombinationsbehandling, unik för Akademikliniken, som piggar upp trött hud, reducerar torrhetslinjer, stramar upp huden och ger den en helt ny lyster.

Behandlingen är särskilt utformad för att förbereda huden inför den viktiga festen, eventet eller utekvällen så att du får en perfekt hy med strålande lyster och vi rekommenderar att man gör den ca 3-4 dagar innan.

Vad händer inför en behandling?

Inför alla typer av hudbehandlingar träffar du först en av våra certifierade och specialistutbildade hudterapeuter för en personlig konsultation. Ni går igenom dina problem och önskemål. Baserat på detta och på dina individuella förutsättningar föreslår behandlaren sedan en lämplig behandling.

En del behandlingar kan utföras i direkt anslutning till konsultationen medan andra kräver att du kommer tillbaka senare. Vissa behandlingar räcker att man utför vid ett enskilt tillfälle medan andra behöver upprepas i en kur eller behandlingsserie för att ha bästa möjliga effekt. Detta informerar din behandlare dig om samtidigt som du också får en prisuppgift för behandlingen.

Hur går en behandling till?

Behandlingen tar ca 45 minuter. Din behandlare inleder med att rengöra huden noggrant och avlägsna ev. makeup. Sedan förbereds huden inför behandlingen genom att fukta den med vår egen Pure Berry Toner.

Efter detta görs en kemisk peelbehandling med en kombination av vår Pure Triple Peel och vår AK-Peel (AHA-peeling). Peelingen avlägsnar döda hudceller och har en utjämnande effekt på huden.

Sedan följer en ytlig lättare microneedling-behandling med Dermapen över hela ansiktet i kombination med vårt fuktgivande Pure Lift Serum. Behandlingen stimulerar kollagenproduktionen i huden och dämpar fina linjer, stramar upp huden och minskar porerna.

Behandlingen avslutas med applicering av vår lugnande och återställande Cure Recovery Cream och solskydd spf50.

Vad händer efter en behandling?

Efter behandlingen kan huden vara röd och lite svullen efter microneedle-behandlingen. Normalt lägger sig detta efter ett par timmar.

Du bör undvika att använda makeup under resten av dagen och kvällen och även aktiviteter som gör att du svettas ymnigt, t ex intensiv träning eller bastubad. På kvällen ska du undvika att tvätta huden. Applicera gärna mer Cure Recovery Cream om huden känns lite torr och irriterad.

Vi rekommenderar att du fortsätter använda Cure Recovery Cream och spf50 hemma efter behandlingen för att maximera effekten och skydda huden.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter här >

Efter- och kombinationsbehandling

För optimal effekt efter din red carpet-behandling och för ett mer hållbart resultat är det viktigt att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter här >