Hudvård

Lång erfarenhet av att korrigera pigmentförändringar

Solskador och pigmentfläckar är ett vanligt förekommande problem som uppstår av olika anledningar och visar sig som som bruna eller mörka fläckar i huden. Det kan röra sig om en eller flera enskilda fläckar (lentigo solaris) eller en mer utbredd fläckighet (melasma) som kan göra att hudtonen upplevs som ojämn.

De vanligaste orsakerna till pigmentförändringar är solexponering och hormonförändringar t ex i samband med graviditet eller medicinering. Både män och kvinnor i alla åldrar kan drabbas.

Vilka möjligheter finns för att behandla pigmentförändringar?

Det finns flera olika metoder för att behandla dessa problem. Vilken metod som är bäst lämpad för just din hud, får du hjälp med att komma fram vid den konsultation hos våra auktoriserade hudterapeuter som alla behandlingar inleds med. Då konstaterar vi vilken typ av pigmentfläckar det rör sig om och informerar därefter om vilken behandlingsmetod som är bäst lämpad för just dig.

Nyhet - Cosmelan pigmentbehandling som är en unik behandling avsedd för att utjämna hudtoner och reducera/ta bort pigmentfläckar som orsakats av melanin på ansikte, hals och händer. Behandlingen innehåller kraftfullt verkande ämnen som bryter ner ytskikten i huden och stimulerar cellförnyelsen. Passar alla hudtyper och etniciteter - alla som önskar en fräschare och jämnare hud. Läs mer om Cosmelan pigmentbehandling här >

Laser och IPL är en vanlig och väldigt effektiv behandlingsmetod på just pigmentfläckar och ojämn hudton. Läs mer om laser och ipl här

Kemisk peeling Även olika typer av kemiska peelingar är en skonsam men effektiv behandlingsmetod för att ljusa upp och avlägsna diverse pigmenteringar. Mer information om vilka olika typer av peelingar vi har att erbjuda på våra kliniker hittar du här.

Dermapen, som är en kollagenstimulerande mikronålbehandling, är också en effektiv behandlingsmetod för att jämna ut hudtonen och ge huden ett jämnare intryck.

Här läser du mer om denna behandling.

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Viktigt är att följa upp behandlingen med konsekvent användande av solskydd, samt att alltid komplettera med en bra och anpassad hudvårdsrutin hemma. När det gäller pigmentering finns det alltid en benägenhet att nya fläckar uppkommer om huden exponeras för stark sol.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan de kan tas bort, för att säkerställa att förändringen är helt ofarlig. Om vi anser att detta blir aktuellt får du hjälp av oss att boka tid hos hudläkaren för konsultation.

Vilken utrustning som används vid de olika behandlingarna varierar mellan våra olika kliniker.

Efterbehandling och kombinationsingrepp

För att ytterligare förstärka effekten och hållbarheten av behandlingen kan den med fördel kombineras med andra typer av behandlingar.

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut. 

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Vad kostar det?

Det exakta priset avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du alltid en prisuppgift av din behandlare.

Se priser för borttagning av pigmentförändringar>