kemisk peeling

Kemisk peeling och peelingbehandligar

En peelbehandling bidrar till att avlägsna gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter som sitter på hudytan och ned i porerna. En peeling snabbar på cellförnyelsen i huden, vilket ger en smidigare hud med ökad lyster, och förbättrar dessutom hudens förmåga att behålla fukt vilket bidrar till att dämpa linjer och fina rynkor.

Peeling kan göras på flera olika sätt. Kemisk peeling där man använder syror, laserpeeling där laserljus används och dermabrasion som är en s k mekanisk peeling.

De peelbehandlingar som Akademikliniken erbjuder har betydligt större effekt än de som får säljas i affärer eller som erbjuds i traditionella skönhetssalonger. Därför får de endast hanteras under ansvar av klinikens läkare och utföras av våra specialistutbildade och auktoriserade hudterapeuter.

Vad händer inför peelbehandlingen?

Du träffar en av våra auktoriserade hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Din personliga behandlingsplan görs sedan upp tillsammans med din hudterapeut för att du ska få bästa möjliga resultat. Råd och rekommendationer för produktvård hemma får du i samband med ditt besök.

I regel krävs en serie av flera peelbehandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du råd om detta av din behandlare.

Boka tid för konsultation eller behandling här >

Kemisk peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring.

En av de vanligaste typerna av kemisk peeling är s k AHA-peeling där en eller flera olika typer av syror ingår. AHA står för Alpha Hydroxy Acid och är ett samlingsnamn för olika typer av syror där några av de effektivaste är glykolsyra och mjölksyra. Dessa syror förekommer naturligt och utvinns ur växter och brukar därför ibland också kallas för fruktsyror.

Starkare kemiska peelingar kan t ex innehålla TCA, Triklorättiksyra.

Mildare kemiska peelbehandlingar används t ex för en allmän uppfräschning av huden med djuprengörande effekt och för att återge huden glans och lyster, samt minska porer och fina linjer.

Starkare peelbehandlingar passar för en mer uttalat åldrad, rynkig hud. Dessa behandlingar har en klart föryngrande och utslätande effekt och kan också bidra till att dämpa ärr och acneärr.

Så här går en behandling med mandelpeel till

 

AK-Peel

-  AHA-peeling med glykolsyra, mjölksyra och salicylsyra (BHA).
- Exklusiv för Akademikliniken.
-Lämplig för; normal till känslig hud som är torr och utan lyster och ev. lättare form av pigmentering
- Utjämnande, avlägsnar lättare pigmentering, inflammationshämmande, ger lyster
- Peelehandlingen tar ca 40 minuter.
- En peel som kan göras som en enstaka behandling men för en varaktig effekt rekommenderas att inleda med en kur på 3-6 behandlingar med täta mellanrum och sedan underhålla resultatet med behandling varannan månad kontinuerligt

Pure Mandelic Peel

- AHA –peeling med mandelsyra och salicylsyra (BHA)
- Kallas också mandelpeel eller mandelpeeling
- Lämplig för: fet, oren hudtyp med inslag av hyperpigmentering, fina linjer
- Minskar melaninproduktionen i huden (pigmentering), anti-bakteriell, anti-inflammatorisk
- Behandlingen tar ca 40 minuter
- Kan göras som en enstaka behandling men för en varaktig effekt rekommenderas att inleda med en kur på 3-6 behandlingar med täta mellanrum och sedan underhålla resultatet med behandling med AK Peel varannan månad kontinuerligt

Pure Retinol Peel

- En kombination av AK-Peel och Pure Mandelic Peel med ett tillskott av Retinol (A-Vitamin).
- Exklusiv för Akademikliniken
- Kraftfull anti-age peeling
- En peelbehandling som är lämplig för en förtida åldrad hud, solskadad och mer uttalad hyperpigmentering
- Utjämnande, avlägsnar pigmentering, minskar linjer och rynkor och verkar inflammationshämmande
- Peelen tar ca 60 minuter

Pure Salicylic Peel

– Hudförnyande
– Pigmentutjämnande
– Antiinflammatorisk
– Anti-bakteriell
– Kan användas vid mild/måttlig acne, rosacea och lättare pigmentfläckar
– Behandlingen tar ca 40 minuter
– För bästa resultat rekommenderas att göra behandlingen i en kur på 3 till 6 behandlingar, med 2-4 veckor mellan varje behandling. Efter detta kan uppföljande behandlingar ske varannan till var tredje månad för att underhålla resultatet.

TCA-Peeling

- Kraftfull kemisk peeling med TCA-syra (triklorättiksyra)
- Minska rynkor, ärr, ojämn hudstruktur samt ojämn pigmentering
- Behandlingen gör att man flagnar av den gamla huden och ny, fräsch hud kommer fram
- Resultatet beror på koncentration av syra i preparatet. På Akademikliniken erbjuder vi två koncentrationsnivåer
- En koncentration på omkring 30-40% ger TCA en kraftig avflagningseffekt på huden. Den förbättrar solskador, hyperpigmenteringar och rynkor och utförs av våra läkare, ofta under narkos. Det kräver några veckors konvalescens och en behandling räcker ofta för ett bra resultat.
- Vi har också en mildare variant som bygger på 15 % koncentration. Den behandlingen utför våra hudterapeuter och är betydligt mindre smärtsam men ger ändå en god effekt. För denna behandlingen får man räkna med ca 1 veckas konvalescens.

Superpeel

- AHA-peeling med glykolsyra 30%
- Lystergivande och exfolierande behandling för en fet hud med grövre hudstruktur

Laserpeeling

Djupare rynkor och grov och ojämn hud kan effektivt behandlas med laserpeeling, som ofta också kallas laserslipning.

Laserslipning med koldioxidlaser utförs av våra plastikkirurger, antingen som specifik behandling t ex av ögonpartiet eller runt munnen, men också ofta i kombination med ett kirurgiskt ingrepp som t ex ett ansiktslyft. Behandlingen är mycket effektiv och innebär en konvalescenstid på minst 3-4 veckor uppåt några månader beroende på behandlingens omfattning.

Pure Glow Treatment

- Passar för en hud som är solskadad, förtida åldrad, mogen och/eller torr.
- Behandlingen tar ca 45 minuter
- I behandlingen ingår en AK-peel, Pure Glow Oil som slussas ner i huden med Dermapen samt avslutas med Pure Glow Oil + mask.
- Ger fördjupad effekt/lyster/spänst/utjämning.
- Kan göras som en enstaka behandling men för en varaktig effekt rekommenderas att inleda med en kur på 3-5 behandlingar med två veckors mellanrum för att sedan underhålla resultatet med kontinuerliga behandlingar med Pure -- Glow Treatment
- Underhåll och behandla med Pure Glow Oil + Cure Recovery Creme

Vad händer efter behandlingen?

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under den närmaste tiden efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

När det gäller eventuell konvalescens och bieffekter som kan uppstå efter behandlingen så varierar det mycket beroende på vilken typ av peeling som utförts. Detta får du information om i samband med den konsultation som görs innan behandlingen utförs. Vanligt är t ex att viss rodnad kan uppstå och avfjällning av huden i olika grad.

Efter- och kombinationsbehandlingar

För att ytterligare förstärka effekten av en peeling-behandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar som t ex laser och Dermapen. Läs t ex mer om vår unika kombinationsbehandling Red Carpet by Akademikliniken här >

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Vad kostar det?

Det exakta priset avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare.

Se priser för peeling>