laserbehandling akademikliniken

Laser för estetiska hudbehandlingar

Laserstrålning och intensivt pulserat ljus (IPL) kan användas för estetiska behandlingar, bland annat för att ta bort rynkor, hårväxt, ytliga blodkärl, pigmentfläckar och tatueringar.

Enkelt beskrivet är laser samma sak som koncentrerat ljus. Vid en estetisk laserbehandling använder man laserteknik för att omvandla ljus till värme. Värmen kan används ytligt eller djupare ned i hudvävnaden beroende på vad det är man vill behandla.

Med hjälp av värmen som laserljuset skapar så får man en kontrollerad förändring i vävnaden som man siktar på. Vill man behandla en pigmentfläck, ställs laserstrålen in på att finna överskottspigment. Vill man t ex ta bort hår är hårtrået kanalen ned till roten, som sedan bränns bort. Är det synliga blodkärl man vill behandla ställs laserstrålen in för att finna rött, värme slussas ned i kärlet och kärlet försvinner.

Genom att använda laserljus i olika färger kan man styra var laserljuset absorberas och omvandlas till värme. Det gör att man kan välja att värma upp huden på ytan eller djupare ned i huden.

Det är möjligheten att specificera området på detta sätt och välja vad man vill värma upp som gör att laser är en metod som kan användas för många olika typer av hudindikationer.

Det finns många olika typer av lasermaskiner med olika användningsområden. Varje laser är specialiserad på just sitt behandlingsområde och samma maskin kan inte användas för alla indikationer.

Akademikliniken har tillgång till ett stort antal olika typer av laserbehandlingsmaskiner som alla är av högsta kvalitet och med vetenskapligt bevisad effekt från etablerade leverantörer och tillverkare – var och en specialiserad på just sitt område.

Vilka möjligheter finns med laser? 

Exempel på hudindikationer som effektivt kan behandlas med laser är:

- Hårborttagning
- Borttagning av synliga blodkärl i ansiktet
- Pigmentförändringar
- Ärr
- Huduppstramning och hudföryngring
- Rynkreducering
- Acneärr
- Tatueringsborttagning

Intensivt pulsat ljus (IPL) och radiofrekvensvågor

IPL är en förkortning av Intensivt Pulsat Ljus. Precis som laser är det en behandling som kan användas för att ta bort t ex ytliga blodkärl, rodnad och rödflammig hy med hjälp av värme.

Både laser och IPL är ljus. Skillnaden är att laser består av ett enda sorts koncentrerat ljus medan IPL består av flera typer av ljus. Laser kan på så vis användas med större precision och effekt.

Även radiofrekvensvågor kan användas för hudföryngring och då främst för huduppstramning, s k skintightening, fina linjer, acneärr samt ojämn hudstruktur.

Hur väljer man behandling?

Vilken metod som är mest lämplig för just din hud och de problem du vill behandla, får du hjälp av våra auktoriserade hudterapeuter att avgöra i samband med den konsultation som alla behandlingar inleds med.

Boka tid för konsultation här >

Alla behandlingar utförs av auktoriserade och specialutbildade hudterapeuter med lång erfarenhet av estetiska behandlingar med laser och ipl.

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du råd om detta av din behandlare.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan de kan tas bort. Detta för att avgöra om den är godartad eller elakartad. Vid behov får du hjälp att boka tid hos hudläkaren.

Akademikliniken kan erbjuda följande estetiska laser- och IPL-behandlingar. Vilka metoder som används kan variera mellan de olika klinikerna – information om detta får du i samband med din konsultation.

Laserbehandlingar

Fraxel

- Hudföryngring
- Ojämn hudstruktur
- Fina linjer
- Rynkor
- Huduppstramning
- Acneärr
- Upphöjda ärr

 

V-Beam

- Röda kärlnät i ansiktet
- Spruckna blodkärl
- Rosacea
- Portvinsfläckar/storkbett
- Körsbärsangiom
- Behandling av röda ärr

 

GentleLase

- Hårborttagning
- Bruna pigmentfläckar
- Solskador

 

Fotona QX Max

Fotona QX Max är en Q-switchad laserbehandling som är anpassad för att effektivt ta bort tatueringar, även svåra tatueringar med många olika färger, på ett så skonsamt sätt för huden och kroppen som möjligt.

- Tatueringsborttagning

Radiofrekvens och IPL-behandlingar

e-Matrix RF (radiofrekvensvågor)

- Hudföryngring
- Huduppstramning
- Fina linjer
- Ojämn hudstruktur
- Acneärr

 

Elos (IPL)

- Spänsgivande huduppstramning
- Melasma
- Pigment

Efter- och kombinationsbehandling

För att ytterligare förstärka effekten av en laserbehandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar som t ex kemisk peeling.

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter>

Vad kostar det?

Det exakta priset avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare.

Här hittar du vår prislista >