Hudvård

Medicinsk och kosmetisk tatuering

Kosmetisk tatuering kan användas för att förbättra eller förstärka ögonbryn, göra en ”permanent” eyeliner eller förstärka läppkonturen. Det kan vara ett bra alternativ om man är allergisk eller känslig mot kosmetika. Eller bara för att förenkla vardagen genom att det blir en permanent makeup som man inte behöver förnya varje dag.

Kosmetisk tatuering utgör också en viktig del inom den rekonstruktiva plastikkirurgin och dermatologin och brukar då kallas medicinsk tatuering istället. Med den här typen av pigmentering kan man göra ärr mindre synliga och "simulera" hår på patienter vars hårväxt upphört t ex p g a cancerbehandling eller olika sjukdomstillstånd. Man kan också tatuera en ny vårtgård och bröstvårta i samband med bröstrekonstruktioner efter bröstcancer. 

Microblading

Nu har vår kosmetiska tatuerare Jenny Hanzon i Stockholm, börjat arbeta med en ny teknik för tatuering av ögonbryn som ger ett ännu mer naturligt, finstråigt resultat. Tekniken skiljer sig från den traditionella 3D-tatueringen med mekaniska instrument och nålar, genom att man utför en manuell tatuering med små microblad. Behandlingen tar även kortare tid än traditionell kosmetisk/medicinsk tatuering. Samma pris gäller som för traditionell kosmetisk tatuering.

Vilka möjligheter finns med kosmetisk och medicinsk tatuering?

Vår specialist i Stockholm har lång erfarenhet och har under många år arbetat med både kosmetisk och medicinsk tatuering. Hon arbetar både med den traditionella 3D-metoden där mekaniska instrument och nålar används, som med den nya 3D-metoden för ögonbryn där en manuell tatuering görs med hjälp av små microblad.

Vad händer inför en behandling?

Du träffar vår specialist på kosmetisk tatuering för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina önskemål. Baserat på det rekommenderar behandlaren sedan vilken metod som är mest lämplig.

Boka tid för konsultation eller behandling här >

Vad händer efter du genomgått en kosmetisk tatuering?

Ofta behövs två behandlingar inklusive ett återbesök där ev. påfyllnad görs. Återbesöket ingår i behandlingspriset.

Hur länge tatueringen varar varierar beroende på område och individuella variationer men man brukar räkna med minst 3-5 år.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter