Hudvård

Behandla ytliga kärl i ansiktet

De blodkärl vi har i huden är vanligtvis så tunna att de normalt inte syns med blotta ögat. Ibland kan dock kärlen vidgas och bli kraftigare eller brista, vilket gör att de blir mer framträdande och synliga för oss. Framförallt är det vanligt på områden i ansiktet och på kroppen som ofta är exponerade för sol, vind och kyla såsom näsa, kinder samt dekolletage. Kärlbildningen och rodnaden kan även bero på genetiskt betingade faktorer eller på någon form av hudproblem som rosacea eller acne. På Akademikliniken kan vi ta bort  ytliga blodkärl i ansiktet.

Vilka möjligheter finns för att behandla ytliga kärl i ansiktet? 

En effektiv behandling för att ta bort ytliga blodkärl är laser- eller IPL-behandling. Då skickas energi ner till blodkärlet som får kärlet att koagulera, för att sedan successivt dra ihop sig utan att den omkringliggande vävnaden påverkas.

Vid behandlingen använder vi oss bland annat av en laser som heter VBeam Perfecta som är en av de mest avancerade metoderna på marknaden idag.

Läs mer om behandling med laser och IPL här.

Vilken metod som är bäst lämpad för att ta bort ytliga blodkärl på just din hud och de problem du vill behandla får du hjälp med att avgöra hos våra auktoriserade hudterapeuter i samband med den konsultation som alla våra behandlingar inleds med. Vilken utrustning vi använder oss av varierar mellan våra olika kliniker.

Boka tid för konsultation gör du här >>

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du information om detta av din behandlare.

Vad kostar det?

Det exakta priset för att behandla ta bort ytliga blodkärl avgörs av behandlingens omfattning och om behandlingen kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare.

Se priser för behandling av kärl i ansiktet>