Hudvård

Bromsa uppkomsten av ålderstecken som rynkor och fina linjer

När vi blir äldre minskar halterna av de ämnen i huden som håller den fast och smidig, t ex kollagen, elastin och hyaluronsyra som ger den ett ungdomligt utseende. Åldrandet är genetiskt betingat och förprogrammerat och inget vi kan förhindra, men däremot förebygga och dämpa.

Yttre påfrestningar som solljus, luftföroreningar, klimat och rökning påverkar också huden.

Sammantaget är resultatet att fina linjer och rynkor uppstår och i kombination med en hud som förlorat sin fasthet, spänst och lyster eller som har problem med t ex pigmentering så både ser och känns huden äldre ut än den kanske behöver göra.

Motverka åldrande med hjälp av hudföryngring

Akademikliniken har många olika behandlingsmöjligheter för hudföryngring och för att motverka och förebygga hudens åldrande. Här följer några exempel.

 

Peelbehandling

Med hjälp av en peelingbehandling avlägsnas gamla och skadade hudceller och huden stimuleras till nybildning. Det finns flera typer av kemisk peeling, allt från lättare till mer djupgående behandlingar som anpassas utifrån dina behov och förutsättningar.

Läs mer om peeling här >

 

Laser- och IPL-behandlingar

Laser- och IPL-behandlingar kan också behandla många av de förändringar som uppkommer i och på huden i samband med åldrande och yttre ansträngningar.

Läs mer om laser och ipl-behandlingar här >

 

Dermapen

Dermapen som är en kollagenstimulerande behandling där fina micronålar används är också ett alternativ vi kan erbjuda för att motverka och dämpa ålderstecken.

Läs mer om Dermapen här >

 

Restylane Skinboosters

Restylane Skinboosters är en behandling där hyaluronsyra injiceras i huden för att återge den fukt och volym från insidan. Effekten är en slätare hud med fukt och lyster, och små fina rynkor och linjer minskar eller försvinner.

Läs mer om Restylane fillers här >

Vilken metod som är mest lämplig för just din hud och de problem du vill behandla, får du hjälp med av våra auktoriserade hudterapeuter och specialistsjuksköterskor att avgöra i samband med den konsultation som alla behandlingar inleds med.

Boka tid för konsultation gör du här >

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå optimalt resultat. I samband med konsultationen får du råd om detta av din behandlare.

Kombinations- och efterbehandling

För att ytterligare förstärka effekten av behandlingen kan den kombineras med andra typer av behandlingar.

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter här >

Vad kostar det? 

Priset för behandlingen beror på en rad olika faktorer bl a omfattningen av problemet och vilka metoder som används. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

Till vår prislista >