Hudvård

Dermapen Cryo – avlägsnar godartade hudförändringar

Dermapen Cryo gör det möjligt att på bara några sekunder ta bort olika typer av hudförändringar med hjälp av kyla.

När är en behandling med Dermapen Cryo lämplig?

Dermapen Cryo används för att ta bort följande typer av godartade hudförändringar:
- Vårtor
- Körsbärsangiom (röda födelsemärken)
- Skin tags och fibrom (små mjuka utväxter på huden)

seborroisk_keratos
Seborroisk keratos

skin_tag
Skin tags

varta
Vårta

CherryAngioma-cryo
Körsbärsangiom

Vad händer inför en behandling?

Du träffar en av våra auktoriserade hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar behandlaren sedan vilken behandling som är lämplig och berättar om fördelar och risker. Därefter tar ni gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan den kan tas bort. Detta för att avgöra om den är godartad eller elakartad. Din hudterapeut hjälper dig att boka detta.

Oftast räcker det med en behandling men ibland kan det behövas upprepade behandlingar för optimalt resultat. I samband med konsultationen får du råd om detta av din behandlare.

Boka tid för konsultation eller behandling här >

Hur går en behandling med Dermapen Cryo till?

En koncentrerad högtrycksstråle av flytande dikväveoxid, N2O, "fryser bort" hudförändringen med hög precision på ett säkert och effektivt sätt.

Behandlingen gör inte ont men en mycket lätt "brännande" eller "stickande" känsla kan uppstå. Kylan i sig har en bedövande effekt så ingen annan bedövning krävs.

Tack vare den höga precisionen påverkas bara själva hudförändringen av behandlingen, inte vävnaden runt omkring.

Efter behandlingen kan området behöva skyddas med ett plåster och ev. smörjas in med Akademiklinikens Cure Recovery Cream för optimalt resultat.

Vad händer efter en behandling?

Den "brännande" eller "stickande" känslan kan kvarstå några minuter efter själva behandlingen.

I vissa fall kan en vattenblåsa bildas, som lägger sig inom ett par timmar, max ett par dagar. En sårskorpa kan också bildas som kan sitta kvar i upp till en vecka, 10 dagar. Efter behandlingen kan området behöva skyddas med ett plåster och ev. smörjas in med Akademiklinikens Cure Recovery Cream för optimal återhämtning. En uppföljning kan behövas efter 2-4 veckor för att säkerställa slutresultatet.

Var noga med att skydda det behandlade området mot solen, med ett effektivt solskydd, t ex Akademikliniken Day Maximal Sense SPF 50.

Behandlingen har relativt låga risker men i sällsynta fall kan biverkningar som pigmentförändringar eller skada på hårsäcken uppstå.

 

Efter- och kombinationsbehandling

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut. Läs mer om våra hudvårdsprodukter här

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Vad kostar det?

Det exakta priset avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare.

Se priser för Dermapen Cryo>