AK Microtox Natural Expressions

AK Microtox Natural Expressions en ny metod för att reducera rynkor och fina linjer på ett naturligt sätt. Behandlingen går ut på att injicera en mindre mängd botulinumtoxin A jämt fördelat i hela ansiktet. Resultatet blir ett slätare helhetsintryck – utan att förlora naturliga uttryck. Behandlingen minskar ofta även porer och ger huden mer lyster.

Estetiska behandlingar med botulinumtoxin A blir allt mer vanligt, men behandlingen har fortfarande ett dåligt rykte i vissa kretsar då det ger en väldigt tydlig lokal förändring i det behandlade området. Med AK Microtox Natural Expressions får du ta del av fördelarna med botulinumtoxin A, utan att förlora din mimik eller att bli stel.

När är en behandling med AK Microtox Natural Expressions lämplig?

AK Microtox Natural Expressions används framför allt för att behandla följande indikationer:
– Rynkor och fina linjer
– Stora porer
– Avsaknad av lyster
– Vill få ett slätare helhetsintryck
– Motverka åldrandet för yngre personer

En traditionell botoxbehandling går ut på att reducera nästan alla rynkor och linjer på en lokalt område i ansiktet, men AK Microtox Natural Expressions går ut på att behandla rynkor och fina linjer jämt över hela ansiktet i mindre lokala doser och behålla mer av de naturliga uttrycken.

Vad händer inför en microtoxbehandling?

Du träffar en av våra certifierade behandlare för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar behandlaren vilken behandling som är lämplig och berättar om fördelar och risker. Därefter tar ni gemensamt beslut om vilken behandling som skall utföras.
När det gäller botoxbehandling kan oftast den oftast utföras i direkt anslutning till konsultationen om man önskar det, men vi ser gärna att man ger sig själv betänketid innan.
I samband med konsultationen går vi även igenom din hälsostatus och ev. medicinering. Generellt bör man undvika blodförtunnande läkemedel inför en injektionsbehandling.
Är du gravid eller ammande avråder vi från behandling med botulinomtoxin.

Hur går en behandling till?

Behandlaren injicerar en liten mängd botulinumtoxin A med hjälp av en mycket tunn nål jämt fördelat över ansiktet. Botoxen placeras i hudlagret istället för traditionell botox som injiceras i muskeln. Oftast behövs ingen bedövning men möjlighet finns om man önskar det. Totalt tar behandlingen ca 15-30 minuter.

Vad händer efter behandlingen?

I regel innebär behandlingen ingen konvalescens utan du kan gå tillbaka till jobbet eller på fest på kvällen om du önskar. Om ett känsligt område i ansiktet behandlas och man har ökad tendens till blåmärken, så är det bra att vara förberedd på att det kan uppstå.

Du bör inte gnida på eller massera det behandlade området – det kan göra att botulinumtoxinet sprider sig till närliggande muskler som man inte vill behandla. Man bör också ta det lugnt det närmaste dygnet efter behandlingen och t ex undvika fysisk träning.

Effekten är inte permanent utan sitter i cirka 2-4 månader då man kan upprepa behandlingen om man önskar. För att bibehålla effekten bör man upprepa behandlingen 2-3 gånger per år (och studier visar att effekten varar lite längre för varje behandling som utförs)

Ang. djurförsök vid testning av botulinumtoxin typ A

På grund av nationella regelverk har djurförsök varit en oundviklig metod i många länder för att säkerställa kvaliteten på botulinumtoxin typ A, både för medicinskt och estetiskt bruk.
EU har nu godkänt alternativa testmetoder för läkemedelsföretaget vilket innebär att djurförsök inte längre är nödvändigt för att testa säkerheten.

Kombinations- och efterbehandling

Ofta kombinerar man botoxbehandling med fillers. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, att skapa volym och släta ut rynkor och t ex förstora läppar.
Läs mer om fillers här>

För optimal effekt är det bra att komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig får du råd om av din behandlare.
Läs mer om våra egna hudvårdsprodukter här >

Vad kostar det?

Det exakta priset avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare.
Här hittar du vår prislista >

Boka tid för behandling

Här bokar du tid >