Hudvård

Vi erbjuder en rad olika behandlingar av acne

Acne är en hudåkomma som enkelt beskrivet orsakas av att talgkörtlarna i huden blockeras.

Talgkörtlarna i huden producerar fett som är viktigt för att skydda huden mot uttorkning.

Av olika orsaker, framförallt hormonella, kan produktionen av hudceller ökar mer än nödvändigt, och överskottet av celler täpper då igen öppningarna till talgkörtlarna och det bildas pormaskar. En pormask är en igentäppt talgkörtel och till slut börjar naturliga hudbakterier föröka sig inne i talgkörteln. Det bildas då en inflammation och pormasken har förvandlats till en finne. Acne uppkommer oftast som utslag i ansiktet eller på bröst och rygg där talgkörtlarna är som störst.

Acne drabbar människor i alla åldrar, men är vanligast i tonåren. Acne beror inte primärt på dålig hygien eller dåliga kostvanor utan på mängden fett som talgkörtlarna producerar. Detta beror i sin tur till största delen på ärftlighet.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter>

Vilka möjligheter finns för att behandla acne?

I de flesta fall växer acne bort efter puberteten men om man lider mycket av den kan den behandlas. Det finns många olika typer av acne och flera olika sätt att behandla. Därför är det viktigt att rådgöra med en läkare för att få rätt behandling. Ofta krävs det mer än bara receptfri behandling när det handlar om måttlig till svår acne.

Exempel på behandlingar som vi erbjuder på Akademikliniken är laserbehandling, peeling och receptbelagda läkemedel. Läs mer under respektive rubrik ovan.

Akademiklinikens hudläkare i Stockholm och Malmö finns tillgängliga för att ställa diagnos och föreslå den behandling som passar just dina behov bäst.

Boka tid för konsultation här >

Vad kostar det?

Konsultationen hos hudläkare är avgiftsbelagd. Priset på efterföljande behandling mot acnen beror på en rad olika faktorer bl a omfattningen av problemet och vilka metoder som används. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

Prislista >