Hudvård

Påtagliga förbättringar vid acneärr

Acneärr är en vanlig åkomma som oavsett svårighetsgrad kan vara nog så besvärlig för många människor. Ärren kan se olika ut beroende på vilken grad och typ av akne man har haft, men ofta går dessa att behandla och förbättra med hjälp av olika behandlingsmetoder så att de blir mindre framträdande.

 

Vilka möjligheter finns för att korrigera acneärr? 

Det finns en rad olika metoder och kombinationer för att behandla ärr. Vilken form av behandling som är lämplig för just dig beror på hur ärren ser ut och vilken hudtyp du har.

Vid mindre ärr orsakade av hudåkommor som t ex acne så kan Akademiklinikens hudterapeuter hjälpa dig att behandla dessa med hjälp av t ex laser, kemiska peelingar eller behandling med Dermapen. Läs mer om de olika behandlingarna under respektive rubrik ovan.

Injektionsbehandlingar med hyaluronsyrebaserade fillers kan också förbättra strukturen och ärren, framför allt i de fall där ärren är nedsänkta. Läs mer om fillers här >

Besväras du av stora ärr efter t ex en olyckshändelse eller en operation så kan det krävas plastikkirurgi.

Läs mer om kirurgisk ärrkorrigering här >

Vilken metod som är bäst lämpad för just din hud och de problem du vill behandla, får du hjälp med att avgöra av våra auktoriserade hudterapeuter och specialistsjuksköterskor i samband med den konsultation som alla behandlingar inleds med.

Boka tid för konsultation gör du här >

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du råd och information om detta av din behandlare.

Efterbehandling och kombinationsingrepp

För att uppnå ett så optimalt resultat som möjligt, kan det ibland vara nödvändigt att ta hjälp av flera olika behandlingar i kombination med varandra.

Det är även viktigt att följa upp behandlingen hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp för att du ska kunna uppnå bästa tänkbara resultat. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter>

Vad kostar det?

Priset för behandlingen beror på en rad olika faktorer bl a omfattningen av problemet och vilka metoder som används. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

Se priser för korrigering av acneärr>