Bröst

OrbiShape - en inre BH

Vid en bröstförminskning eller ett bröstlyft lägger plastikkirurgen vanligen snitt runt vårtan och ned till vecket under bröstet, och i de allra flesta fallen också ett litet snitt utmed vecket under bröstet. Detta för att man skall kunna lyfta och omforma bröstet. Man får vid operationen  en mer ungdomlig och fyllig form på bröstets övre del. Men på grund av att bröstvävnaden är töjbar och eftergivlig sjunker fyllnaden i övre delen av bröstet ned under de ca sex månader som läkningsförloppet tar. Det är inte möjligt att få den ungdomlighet i övre delen av bröstet som man kan åstadkomma med ett bröstimplantat. Därför är det inte ovanligt att man i samband med en förminskning eller lyft också sätter in ett litet implantat.

För att behålla volymen i den övre delen av bröstet finns det nu en ny teknik, en"inre BH" som heter Orbishape.

Hur fungerar OrbiShape?

När man genomgår ett bröstlyft eller förminskning formas bröstet med inre suturer (stygn) men till stor del är det huden som håller bröstet på plats. Eftersom huden är eftergivlig  (tänk bara på hur den töjer ut sig under en graviditet) kommer bröstet att under de 6 första månaderna av läkningstiden förlora fylligheten i övre polen.

Med hjälp av Orbishape-system kan detta motverkas. Metoden går ut på att en stark men tunn silikon”hängmatta” fästs i vardera änden till patientens revben med en liten titanskruv. Metoden är relativt enkel och har använts på Akademikliniken sedan början av 2014. Produkten är CE märkt, vilket innebär att den uppfyller EU:s säkerhetskrav.

Akademikliniken är den enda kliniken i Skandinavien som har erfarenhet av metoden. Operationer med denna teknik har dock utförts på andra kliniker i Israel och Europa under cirka 6 år med goda resultat (se bilder nedan). Under den tid som vi på Akademikliniken har använt Orbishape tekniken har vi kunnat åstadkomma en mycket mer ungdomlig rundning i övre delen av bröstet (urringningen) jämfört med vanliga bröstlyftningar och bröstförminskningar.

OrbiShape

Vår kompletta guide till bröstlyft och bröstförminskning! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner

brostlyftVanligt resultat vid traditionell bröstförminskning. Under läkningsfasen ger vävnaden med sig och brösten förlorar sin ungdomliga rundning i övre delen.

brostlyft3Vanligt resultat vid traditionellt bröstlyft. Under läkningsfasen ger vävnaden med sig och brösten förlorar sin ungdomliga rundning i övre delen.

Före- och efterbilder med Orbix

orbix2Från vänster: 1. Före bröstförminskning 2. 1 år efter operationen 3. 4 år efter bröstförminskning med Orbix