Motiva – Säkerhet genom innovation

Med Motiva får du ett flertal innovativa produktegenskaper:

 • Det mest tillfredsställande utbudet av implantatprojektioner för att möta patient- och kirurgförväntningar.
 • TrueMonobloc® design av höljet för enastående styrka, ökad hållbarhet och enklare införing för möjlighet till minimala ärr.
 • TrueTissue Dynamics ™ för den mest naturliga känslan och det mest naturliga utseendet.
  100% fyllda och 100% formstabila, ProgressiveGel PLUS ™ och ProgressiveGel Ultima ™ geltyper som ger dig olika möjligheter beroende på vad du önskar för form på brösten.
 • SilkSurface™ teknologi för att minska risken för kapselbildning och inflammatoriska processer i kroppen.
 • Q Inside Safety Technology ™ som gör att information om garantier, tillverkningsdatum, med mera kan hämtas externt från bröstimplantaten.

Ergonomix Bröstförstoring

Motiva Ergonomix är anpassad för att vara ergonomiska och att ge känslan, rörligheten och utseendet av naturliga bröst till de mest kräsna patienterna. Motiva Ergonomix är konstruerad för moderna kvinnor med en aktiv livsstil som tar hänsyn till utseende och långsiktig säkerhet hos implantatet.

 • Implantatets homogena SilkSurface är utformad för att drastiskt minska inflammation, kapselkontraktion och andra komplikationer.
 • De extremt mjuka Ergonomix-implantaten är fyllda med ProgressiveGel Ultima™-gelen för en naturlig form och känsla. Denna sammanhängande gel förhindrar att silikon läcker om det mot all förmodan skulle ske en bristning. Det är även mycket mindre chans att det rynkar sig eftersom implantaten alltid är 100% fyllda.
 • TrueMonobloc-designen gör att Ergonomix-implantaten är slitstarka och resistenta, vilket underlättar en enklare implantation
 • Den innehåller världens första FDA-godkänade RFID-mikrotransponder för unik enhetidentifikation (UDI) som kan nås utan ingrepp.

Implantatytan spelar roll – SilkSurface ™

Den mest använda teknologin från Motiva är SilkSurface® som har mindre ytdimensioner som gör att implantatet blir mer biokompatibelt. SilkSurface™ är en unik yta av implantathöljet som erhållits utan användning av främmande material som salt eller socker. Ytan är tillverkad under en kontrollerad process avsedd för bättre biokompatibilitet hos patienter och med en implantatyta som tillåter att implantaten anpassar sig bättre till bröstens naturliga rörelser.

Round eller Ergonomix implantat?


På Establishment Labs har vi utvecklat alla implantat inom matrisen med möjlighet till tre olika starkt sammanhållande geler, enligt de specifika designmål som motsvarar det utseende som patienten önskar.

Genom att behärska de reologiska egenskaperna hos våra silikongeler har vi kunnat styra deras viskositet och elasticitet.

Motiva Round
Motiva implantat som ger ett rundare utseende innehåller geltypen ProgressiveGel PLUS, vilket ger den högsta projektionen och mer fyllning av bröstens ovanpool. Det är dock viktigt att nämna att de önskade resultaten för varje patient ska utvärderas individuellt av kirurgen.

Ergonomix®
Motiva-implantaten som ger ett mer naturligt utseende är Motiva Implants® Ergonomix® med ProgressiveGel ULTIMA. Motivas Ergonomix® implantat använder en unik gel, som är väldigt mjuk, vilket gör att implantatet följer en kvinnas naturliga rörelse, håller en rund form när den ligger och ligger vid en droppform när patienten står. Detta ger ett mycket naturligt utseende, både estetiskt och i känsla. Dessa implantat är designade för kvinnor som letar efter ett bröstimplantat som erbjuder det mest naturliga utseendet, följsamhet och känsla av naturliga bröst. De önskade resultaten för varje patient bör emellertid utvärderas individuellt av kirurgen

Qid – Innovation för din säkerhet

Motiva Implants® använder en mikrotransponder inbäddad i silikongelen, kallad Q Inside Safety Techonology™. Man använder en handhållen läsare som kommer åt informationen genom ett elektroniskt serienummer (ESN) som skickas från transpondern. Denna teknik göra att vårdgivare och patienter säkert kan kolla det elektroniska serienumret (ESN) utan att behöva göra något ingrepp. Detta unika nummer kan då kopplas till implantatets serienummer, tillverkarens namn, tillverkningsdatum, implantatstyp och volym. Dessutom kan ESN-koderna aldrig försvinna eller användas på fel sätt, till skillnad från produkt- och garantikort, vilket ger en permanent läsbar kod som ger säkerhet och nöjdhet vid eventuella problem eller återkallande av en enhet.

Q Inside Safety Technology™ är helt säkert för patienterna. Det har visat sig vara både säkert och effektivt eftersom det klarar alla förhållanden som det kommer att bli utsatt för. Eftersom det aktiveras utvändigt av läsaren, kräver det inte ett batteri och har oändlig livslängd.

TrueMonobloc® och Bluseal® Teknologi
Högpresterande Skal.

Sammanställningen av TrueMonobloc® kopplar alla implantatets delar till samma hållfasthet och slitstyrka. Detta gör att skalet kan fungera som en hel del istället för många små, vilket gör införandet enklare och förbättrar implantatets kvaliteter under påfrestning.

Bluseal® ger dig ytterligare trygghet med vår Visuella barriärlagerindikator.

Vår unika och patenterade barriärlagerindikator ger en säkerhet som bara finns i Motiva Implants®. Ett barriärlager gör så att silikonet inte läker ut i kroppen, något som varit vanligt i mer än 20 år. Genom att hålla gelblödningen till ett minimum kan vi minska risken för kapselkontraktur i alla Motiva-implantat.

Med vår BluSeal®-indikator kan kirurger äntligen se om barriärlagret täcker hela implantatet. Detta gör att kirurgerna kan vara säkra på att barriärlagret fungerar till 100% i alla Motiva Implantat som används.

Över 500 implantat – val för att passa alla behov

Motiva erbjuder ett revolutionerande och dynamiskt system för att hitta rätt implantat utifrån dina önskemål avseende form, projektion och storlek. I tabellerna kan kirurger enkelt välja det perfekta implantatet för varje patient, med beaktande av de enskilda estetiska målen. Med det mest omfattande urvalet av 500 Motiva Implants® kommer kirurger har alltid en idealisk lösning för de mest krävande patienterna.

Läs mer om Motiva på deras hemsida >