Bröst

Förminska eller lyft dina bröst hos världens främsta plastikkirurger

Har du ofta värk i rygg och axlar? Eller är bysten i vägen när du tränar. Vi på Akademikliniken har lång erfarenhet av bröstförminskning, bröstlyft och hängbystkorrektion.

Ett bröstlyft har mer med bröstens utseende att göra än en bröstförminskning, men ingreppen liknar varandra och går ut på att lyfta och forma om din byst. Skillnaden är att vid ett bröstlyft avlägsnar vi huvudsakligen hud, medan vid en bröstförminskning tar vi även bort körtelvävnad. Du kan också kombinera ett bröstlyft med en bröstförstoring.

Visa mer

Nyhet – OrbiShape en inre BH

Läs mer om vår senaste teknik, OrbiShape.

Vår kompletta guide till bröstlyft och bröstförminskning! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner

Vad händer inför en operation?

Första gången du besöker oss  lyssnar vi på dina önskemål, dina förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Boka konsultation

Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

Läs mer om narkos här

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid. Ibland rekommenderar vi att du gör en mammografiundersökning. Det gäller främst äldre kvinnor och kvinnor med ärftliga anlag för tumörer. Det är bra om du förbereder dig inför operationen genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

Hur går en bröstförminskning till?

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg. Han börjar med att fotografera operationsområdet. Du träffar också din narkosläkare och får ett rum som är ditt eget under tiden du är på kliniken. Du får även prova ut en sport-bh som du får kostnadsfritt av oss. Den fungerar som stödbandage under de första veckorna efter operationen.

Operationen tar 1-2 timmar och sker under narkos. Man kan lägga olika snitt för att förminska eller lyfta en byst. Ett snitt läggs dock alltid runt bröstvårtan och vanligtvis ett upp och nedvänt T-format snitt mellan bröstvårtan och vecket under bröstet. Det vanligaste är att vi syr ihop snitten med dolda stygn, som kroppen successivt absorberar.

Angelika Hagelberg om bröstlyft och bröstförminskning

Vad händer efter operationen?

Efter operationen får du ligga kvar 3-6 timmar på ditt rum för omvårdnad och smärtlindring. Duscha kan du göra dagen efter operationen.

Efter operationen kan du uppleva lätt värk, svullnadskänsla och mindre känsel. Det går över successivt under de första veckorna efter operationen.

Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för en första kontroll och efter 14 dagar tar vi bort eventuella stygn som finns kvar.

Tidigast efter sex månader kan vi bedöma slutresultatet, men redan när stygnen är borta kan du se en förbättring, efter en vecka kan de flesta börja arbeta och efter 3-6 veckor kan du börja träna. Innan dess rekommenderar vi lugna promenader. Du bör undvika att tänja ärren under de tre första månaderna. Läkningsprocessen är väldigt individuell, därför är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Undvik att sola ärren under de första sex månaderna.

Tänk på att resultatet varierar mellan olika personer beroende på skillnader i arvsanlag och hudens elasticitet. Därför är det viktigt att du har realistiska förväntningar.

Före- och efterbilder

Klicka på bilderna för att se fler före- och efterbilder

förminskning

 

 

Efterbehandling och kombinationsingrepp

Många väljer att kombinera ett bröstlyft och bröst-förminskning med andra kroppskirurgiska ingrepp. Patienter som vill förstora sina bröst behöver ibland också lyfta brösten för att resultatet ska bli optimalt. Sådana frågor pratar vi igenom vid den första konsultationen.

Boka konsultation för bröstförminskning >

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för bröstförminskning >

Privat sjukvårdsförsäkring:

Om du har en sjukvårdsförsäkring som privat person eller via ditt företag så kan den vara gällande vid vård på Akademikliniken. Akademikliniken samarbetar med flera försäkringsbolag.

Vill du veta om din försäkring gäller hos oss? Vänligen kontakta ditt försäkringsbolag.

Vilka frågor brukar vi få?

Det dyker alltid upp en massa frågor. Tveka inte att höra av dig, både före och efter din operation.

Kommer ärren synas?

Ärrens utseende varierar från person till person. Till en början brukar de vara röda, men efterhand bleknar de för att till slut bara synas som ett tunt vitt streck.

Påverkas amningen?

När man förminskar brösten kan amningsförmågan påverkas, eftersom man avlägsnar en del av körtelvävnaden.

Har du fler frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss. Likaså om du vill boka tid för konsultation är du välkommen att kontakta oss.