Ansikte

Permanent make- up för förstärkning av ögonbryn, eyeliners och läpplinjer

Med en permanent make- up sk. kosmetisk tatuering kan du förbättra eller förstärka ögonbryn, eyeliners och läpplinjer. Det kan vara ett alternativ för de som är allergiska eller känsliga för kosmetika. Den här typen av tatuering börjar också bli alltmer populär hos män, framför allt för att fylla i ögonbryn och läppar.
 


Se fler före- och efterbilder på medicinsk pigmentering>

Ny teknik för kosmetisk tatuering - Microblading

Nu har vår kosmetiska tatuerare Jenny Hanzon i Stockholm, börjat arbeta med en ny teknik för tatuering av ögonbryn som ger ett ännu mer naturligt, finstråigt resultat. Tekniken skiljer sig från den traditionella 3D-tatueringen med mekaniska instrument och nålar, genom att man utför en manuell tatuering med små microblad. Behandlingen tar även kortare tid än traditionell kosmetisk/medicinsk tatuering. Samma pris gäller som för traditionell kosmetisk tatuering.

Boka konsultation

Vad händer inför en behandling?

Vid ditt första konsultationsbesök diskuterar vi vilken behandling som är bäst. Du får information vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en tid hos en av våra specialister. Det är bra om du förbereder dig genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter behandlingen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Hur går en behandling till?

Kosmetisk tatuering är en relativt ny specialitet som har sitt ursprung i traditionell tatueringskonst. En snabb utveckling inom området har lett till dagens förfinade verktyg, där man kan reglera djupet och intensiteten med millimeterprecision med hjälp av en mycket tunn, steril nål. Det betyder att Akademiklinikens medicinska tatueringar, till skillnad från permanenta tatueringar, försvinner nästan helt efter några år. Det är ganska stor individuell skillnad men c:a 1-2 år vad gäller Microblading och 2-3 år vad gäller kosmetisk tatuering med nål.

På Akademikliniken arbetar medicinsk tatueringspersonal tillsammans med läkare, vilket innebär att de som har en låg smärttröskel kan få smärtlindring och till och med narkos om så skulle behövas.

Vad händer efter behandlingen?

För att få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Efterbehandling och kombinationsingrepp

För att få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter>

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för medicinsk tatuering>