Ansikte

Läppförstoring med kirurgi eller fillers

När man blir äldre försämras hudens elasticitet. Huden runt munnen får sämre spänst och rynkorna börjar dyka upp.  Det påverkar också läpparna utseende på olika sätt. Läppkonturen suddas ut och med sämre spänst i huden påverkas mungiporna vilket kan ge ett surare utseende. Ibland kan man behöva korrigera en medfödd form och volymen på läpparna.  Det kan vi göra med antingen ett kirurgiskt ingrepp eller med olika slags fillers som injiceras i läpparna.

Vad händer inför en läppförstoring med fillers?

Du behöver inte testas före behandlingen utan behandlas oftast i samband med konsultation. För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra(typ Treo och Magnecyl), NSAID-> preparat (typ Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling. Om du är osäker på några preparat får du gärna höra av dig till oss.        

Hur går en behandling till?

Fillern injiceras med en mycket tunn nål in direkt under huden tills man får ett önskat resultat. Det kan sticka till och spänna lite under behandlingen, men det tar bara några minuter. De flesta föredrar bedövning och många av produkterna innehåller lidokain. Det finns självklart en möjlighet att få lokalbedövning (motsvarande tandläkarbedövning) eller en bedövande och smärtstillande salva före behandlingen.

Vad händer efter behandlingen?

Efter behandlingen kommer läpparna att svullna och få en viss rodnad. Det beror på injektionssticken i läpparna. Men symptomen försvinner på 2-5 dagar.
 
Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet varierar mellan olika människor beroende på såväl skillnader i arvsanlag som hudens elasticitet. Det pratar vi igenom inför behandlingen. När du går hem får du ett återbesökskort med telefonnummer och är välkommen ringa oss om du har några frågor.        

Efterbehandling och kombinationsingrepp

Behandling av läpparna kan kombineras med andra ansiktsingrepp, som ansiktslyft, pannlyft, ögonlockskirurgi, fettsugning, fettinjektioner och rynkinjektionsbehandling. Injektionsbehandlingar som inte ger några permanenta effekter utförs av sjuksköterskor på Akademiklinikens mottagning. Har du problem med små rynkor runt munnen kan vi åtgärda detta genom lokal behandling, till exempel med laser, kemisk peeling, hudslipning eller injektionsbehandling.
 
Om och vilken form av kombinationsingrepp du kan göra pratar du igenom vid konsultationen.

Här kan du boka tid

För att du ska få en vacker helhet är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos våra kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som vi har utvecklat under flera års forskning.
 
Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för fillers >