Ansikte

Fettsugning haka

Både män och kvinnor tar kontakt med Akademikliniken för att åtgärda estetiskt mindre tilltalande dubbelhakor. Hos en relativt ung person med bra elasticitet i huden brukar det räcka med fettsugning. För att få ett motsvarande resultat hos äldre människor kan man också behöva sträcka och ta bort överskottshud.

Envisa fettdepåer som inte går att träna bort? En introduktion till fettsugning & fettsugning vs. bukplastik. Ladda ner

Vad händer inför operationen?

Första gången du besöker lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor.

Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.
 
Boka en konsultation

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid. Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

Trygghetsgaranti vid kirurgi

Läs mer

Läs mer om narkos här

Hur går en fettsugning av haka till?

Ingreppet utförs vanligen under lokalbedövning plus lätt narkos. En av våra erfarna plastikkirurger gör ett litet snitt under hakan och ett bakom varje örat. Därefter sugs fettansamlingen ut från tre olika håll med hjälp av tunna kanyler.

Vad händer efter operationen?

Om du enbart genomför en fettsugning av hakan får du vila några timmar och sedan gå hem. Väljer du att kombinera fettsugningen med en ansiktslyftning eller annan åtgärd får du stanna över natten. Du kommer att få blåmärken och vara svullen efter ingreppet under någon vecka. För att minimera detta får du ett stadigt bandage. De små ärren efter sticken blir så gott som osynliga.
 
När du går hem efter en operation får du alltid ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.        

Efterbehandling och kombinationsingrepp

Man kan med fördel kombinera fettsugningen med en ansiktslyftning eller andra ingrepp som pann- och ögonbrynslyft, läppkirurgi och ögonlockskirurgi.

Om och vilken form av kombinationsingrepp du kan göra pratar du igenom vid konsultationen.

Här kan du boka tid för en konsultation>
 
För att du ska få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för fettsugning haka >