Ansikte

AK Softlift bygger från djupet och ger ansiktet ett lyft

AK Softlift bygger upp vävnaden från djupet och ger ansiktet ett lyft.

Akademikliniken har utvecklat en helt ny estetisk behandlingsmetod som återskapar volymen i ansiktet. AK Softlift bygger upp vävnaden från djupet med hjälp av muskelavslappnande medel och Hyaluronsyra för att ge ansiktet ett lyft. Hyaluronsyran, som finns naturligt i kroppen, injiceras i olika lager för att bygga upp vävnaden.
 
Med AK Softlift kan man återkapa volym och spänst i hela eller delar av ansikte, hals och dekolletage. Man kan fylla ut en åldrad handrygg och ta bort pigmenteringar. Dessutom kan man utföra mindre korrigeringar av till exempel näsor.
 
AK Softlift är en beprövad metod som kan vara ett alternativ till traditionell plastikkirurgi. Behandlingen kan utföras på alla som har en påbörjad åldrandeprocess. Det finns flera fördelar. Behandlingen ger direkt resultat och en mer naturlig effekt med volym och lyster.          

Vad händer inför ett AK Softlift?

Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, går igenom behandlingen och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med en behandling och vad det kan kosta. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Hur går ett Softlift till?

Behandlingstiden tar oftast inte mer än 45 minuter och konvalescenstiden är minimal. Behandlingen ger ett långvarigt resultat utan ärrbildning och är lämplig för alla som har börjat åldras. Varje Softlift-program är individuellt utformat och bygger på ett eller flera behandlingssteg. Det föregås av en ordentlig analys av behandlaren där hänsyn tages till form, hudstruktur, och personens anatomiska möjligheter.
 
AK Softlift kan endast utföras av sjuksköterskor, hudläkare och plastikkirurger som är specialutbildade inom området.

Behandlingen har utvecklats för att fungera maximal med nya typer av fillers och nålar samt muskelavslappnande medel i kombination med branschens mest kompletta laserutrustning och Akademiklinikens egna hudvårdsprodukter.        

Vad händer efter behandlingen?

Du kan gå hem direkt efter injektionerna. Efter 3-10 dagar börjar resultatet av det muskelavslappnande medlet att märkas, men inom vissa områden kan det ta upp till 14 dagar. Resultatet av fillerbehandlingen syns direkt.
 
Du kan alltid ringa oss om du har några frågor.

Du kan boka tid för en injektionsbehandling direkt via vår webbokning>

Efterbehandling och kombinationsingrepp

Om och vilken form av kombinationsingrepp du kan göra pratar du igenom vid konsultationen eller vid ett tillfälle närmare operationen tillsammans med din kirurg.

Boka tid här

För att du ska få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för AK Softlift >