Ansikte

Ansikts- och hudvård i världsklass

Ansiktets åldrande beror framförallt på det genetiska arvet, men det påverkas också i allra högsta grad av stress och yttre faktorer som t ex sol och rökning. Även sjukdom och hormonförändringar kan bidra till ansiktets och hudens förändrade utseende.

Linjer och rynkor på hudytan syns tydligare med åren. Huden kan av olika orsaker tappa sin lyster och fräschör och pigmentfläckar och födelsemärken påverkar också ditt utseende. Dessutom sker det förändringar under ytan – stödvävnad bryts ner med tiden och ansiktet förlorar sin volym och form.

Formen på ansiktet, eller delar av det, kan också vara en orsak till att du vill förändra ditt utseende. Kanske slapp och rynkig hud, ögonlock som hänger och får dig att se trött ut, en näsa som är lite sned, eller en odefinierad haka.

Här har vi samlat övergripande information om olika typer av problemområden som berör ansiktets form och åldrande. Vi ger också förslag på lösningar och metoder som hjälper dig att uppnå de resultat du önskar.

Visa mer

Vill du veta mer om huden i ansiktet, kan du läsa allt om hudbehandlingar här >

Vilken behandling som passar dig bäst kan vara svårt att veta. En konsultation hos någon av våra experter hjälper dig att hitta rätt metod.

Boka en tid för konsultation här >

Alla våra experter på Akademikliniken har lång erfarenhet och är legitimerade/certifierade specialister. Det gör att du alltid kan känna dig trygg när du gör en behandling hos oss – både med resultatet och omhändertagandet i stort.

Läs mer om vår expertis här > 

Plastikkirurger

På våra plastikkirurgiska kliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö (i Örebro finns en plastikkirurgisk mottagning) möter du vårt team av plastikkirurger som alla har lång erfarenhet av både estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi. Funderar du på en plastikkirurgisk operation är det viktigt att du skaffar så mycket information som möjligt innan du bestämmer sig. Vid en personlig konsultation går du sedan igenom dina önskemål och förväntningar tillsammans med en plastikkirurg och utifrån dina individuella förutsättningar bestämmer ni gemensamt hur ni går vidare.

Boka en tid för konsultation här >

Walk-in-Clinics

På våra walk-in-clinics är vi specialiserade på icke-kirurgiska hud-, kropps- och injektionsbehandlingar, samt hudvårdsprodukter. Här arbetar ett erfaret team av legitimerade och certifierade injektionssjuksköterskor och auktoriserade hudterapeuter med både quickfix-behandlingar och mer avancerad hudvård för både ansikte och kropp.

Här hittar du våra walk-in-clinics>

Hudläkare

Har du leverfläckar, hudförändringar, svår rosacea eller akut acne? Vissa hudtillstånd och problem kräver en konsultation och analys/behandling av en hudläkare. Hudläkare finns på plats på våra plastikkirurgiska kliniker i Stockholm och Malmö.

Boka en tid för konsultation här >

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har en sjukvårdsförsäkring som privat person eller via ditt företag så kan den vara gällande vid vård på Akademikliniken. Akademikliniken samarbetar med flera försäkringsbolag.

Vill du veta om din försäkring gäller hos oss? Vänligen kontakta ditt försäkringsbolag.