Muskelavslappnande medel reducerar rynkor och fina linjer

Varje gång du skrattar, blir arg, koncentrerar dig eller blir arg spänns ansiktsmuskulaturen och framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Eftersom hudens elasticitet minskar med ålder tenderar linjerna att bli kvar. Muskelavslappnande medel motverkar detta.

Det muskelavslappnande medlet är ett ämne som tillverkas i laboratoriemiljö och injiceras för tillfälligt blockera impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna som orsakar linjer och rynkor. På så sätt kan inte musklerna dras samman vilket betyder att huden slätas ut. Rynkor och linjer minskar. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.

Ny analysmetod ersätter djurförsök vid testning av detta medel
Läkemedelsverket i Sverige har godkänt Läkemedelsföretaget Allergan cellbaserade potensanalys för två olika typer av muskelavslappnande medel.
Implementeringen av den nyligen godkända analysen kommer att genomföras så snabbt som möjligt. Godkännandet från Läkemedelsverket är specifikt för Allergans muskelavslappnande medel. Detta godkännande innefattar inte muskelavslappnande medel som tillverkats av andra tillverkare, vilka kommer att fortsätta med sina djurbaserade tester.

1619_bd152c41

2961_c28e31e9

Vad händer inför en behandling?

Du behöver inte testas före behandlingen utan behandlas oftast i samband med konsultation.

1568_6a0a6891

Hur går en rynkbehandling till?

En liten mängd vätska injiceras med hjälp av en tunn nål. Behandlingen tar inte mer än 10-20 minuter och oftast behövs ingen bedövning.

Resultatet är beroende av att man injicerar exakt rätt mängd av det aktiva ämnet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet av hos den läkare som ska utföra behandlingen.

Därför bör du vara noggrann med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska som har dokumenterad erfarenhet av att utföra denna behandling.        

  • 493_682a6197 Argrynkan, glabella
  • 489_682a6197 Argrynkan, glabella
  • 492_682a6197 Kråksparkar
  • 1046_168b4503 Reducering av förstorad käkmuskulatur

Vad händer efter en behandling?

Du kan gå hem direkt efter injektionerna. Efter 3-10 dagar börjar resultatet att märkas, men inom vissa områden kan det ta upp till 14 dagar.
 
Du kan alltid ringa oss om du har några frågor.

Du kan boka tid för en injektionsbehandling direkt via vår webbokning>

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för muskelavslappnande medel>

Vilka frågor brukar vi få?

Det dyker alltid upp en massa frågor. Tveka inte att höra av dig, både före och efter din operation.

Fråga:

Går det att undvika åldrandet?

Svar:

Det går inte att undvika åldrandet helt, men det finns en del åtgärder som på olika sätt kan hjälpa oss behålla vårt ungdomliga utseende:

• Använd solkräm varje dag
• Rök inte, det orsakar rynkor i förtid
• Ät hälsosamt, inklusive frukt och grönsaker
• Drick mycket vatten
• Använd fuktgivande krämer så att huden hålls mjuk och fuktig.

Det dyker alltid upp en massa frågor. Tveka inte att höra av dig, både före och efter din operation. Likaså om du vill boka tid för konsultation. Den är helt kostnadsfri.

Fråga:

Förlamar det muskelavslappande medlet muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt?

Svar:

En rätt utförd injektion ska inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och fräsch ut och ska inte förändra din normala mimik.

Kontakt

Stockholm

Göteborg