Bukplastik ger ett bättre resultat vid fettsugning

Många människor lider av fettöverskott på buken. I vissa fall går detta att åtgärda med fettsugning, men många gånger som exempelvis efter en graviditet eller kraftig viktnedgång finns ett hudöverskott. I dessa fall behövs en bukplastik för att uppnå ett bra resultat.

Finns det överskott på fett och hud både ovanför och nedanför naveln rekommenderar vi en mer omfattande bukplastik, så kallad full bukplastik. Ibland uppstår överskott av fett och hud endast nedanför naveln. Då rekommenderar vi en mer begränsad bukoperation, så kallad minibukplastik. Uttänjda bukmuskler, som har förslappats efter till exempel en graviditet, åtgärdas också vid en bukplastik.

Om fett- och hudöverskottet även fortsätter på kroppens baksida behövs en så kallad cirkumferent bukplastik för maximal effekt. Om magen är stor på grund av fettansamling inne i buken (runt tarmarna) hjälper inte bukplastik och fettsugning. Detta kan endast åtgärdas genom att motionera och äta rätt.

Bukplastik utförs på patienter som har hudöverskott

Vad händer inför en operation?

Vad händer inför en bukplastik?
 
Första gången du besöker oss får du träffa en erfaren informationssköterska som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor.

Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med en bukplastik, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar. Det här första besöket hos sjuksköterska är alltid kostnadsfritt.
 
Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid för din bukplastik och en tid för konsultation hos en av våra plastikkirurger. Det är bra om du förbereder dig inför operationen genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Hur går en bukplastik till?

Du förbereder dig inför din bukplastik på bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg igen, som fotograferar operationsområdet. Du får också träffa din narkosläkare och blir tilldelad ett rum, som du disponerar under din vistelse på kliniken.

Bukplastik sker under narkos och tar två till tre timmar. Läs mer om narkos här. Vanligtvis påbörjas ingreppet med fettsugning och därefter läggs ett snitt över ljumsken och pubeshåren, så kallat bikinisnitt. Ofta sys snitten ihop med dolda stygn, som kroppen successivt absorberar. 
Hur går en bukplastik till?

Vad händer efter en bukplastik?

Vad händer efter en bukplastik?
Du får stanna kvar på Akademiklinikens vårdavdelning för omvårdnad under ett eller två dygn efter din bukplastik. På operationsdagen får du en gördel, som fungerar som stödkorsett de första veckorna efter operationen. Normalt har du en eller två dränageslangar som ska transportera bort vätskeöverskottet som uppstår i samband med operationen.

De första dygnen efter operationen kommer du att uppleva en känsla av svullnad, ömhet i magen och nedsatt känsel i bukhuden. Under de första dagarna kan du behöva smärtstillande medel. Svullnaden avtar successivt under de första veckorna.
Efter fem till sju dagar kommer du tillbaka för en första kontroll. Efter 14 dagar tar vi bort eventuella stygn som finns kvar. Du är alltid välkommen att höra av dig tidigare till oss om du önskar. Beroende på ingreppets omfattning och vad du har för typ av arbete så kommer du att vara borta från arbetet i en till tre veckor.

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. De första tre veckorna rekommenderar vi att du avstår från träning och tunga lyft och håller igång med lugna promenader. Först efter tre månader kan du röra på dig helt utan begränsningar. Undvik också att sola ärren.
 
När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.
 
Du kan se en förbättring redan när stygnen är borta. Slutresultatet, en platt, välformad och spänstig buk, går först att bedöma tidigast efter sex månader.  Tänk på att resultatet varierar mellan olika människor beroende på skillnader i arvsanlag och hudens elasticitet.

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för bukplastik>

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation hos sjuksköterska inför en bukplastik, här kan du boka tid >
 
Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

 
NYHETSBREV? - REGISTRERA DIG!


Våra nyhetsbrev innehåller något för alla:

CheckNyheter
CheckErbjudanden
CheckPatientberättelser

CheckKirurgen svarar
CheckEvent/ kundkvällar
CheckTävlingar m.m.

Vad tycker de som har gjort operationen?

Jenny, 34 år - genomgått bukplastik
Namn: Jenny, 34 år
Ingrepp: Bukplastik och bröstlyft
Jenny har fött fem barn och graviditeterna resulterade i att hon gick upp kraftigt i vikt. Hon har genomgått två magsäcksoperationer som hjälpte henna att gå ner 70 kilo i vikt. Hon vände sig till Akademikliniken för att lyfta sina bröst och göra en bukplastik. Hon genomförde en ett kombinationsingrepp och gjorde både ett bröstlyft med med bröstförstoring samt en cirkumferent bukplastik. I detta fall gjorde man en mindre fettsugning, tog bort ca 2,6 kg hud runt magen samt att man opererade in ett droppformat implantat.
 
- Jag ville operera mig för att känna mig nöjd med mig själv. Jag är otroligt nöjd. Operationen var värd varenda litet ont, aj och pust, avslutar Jenny.

Jenny fick vara kvar på kliniken i två dagar, då det var en omfattande operation.
 
 
Pia, 54 år - genomgått bukplastik
Namn: Pia, 54 år
Ingrepp: Bukplastik
Pia är 54 år och för 19 år sedan genomgick hon ett kejsarsnitt som läkte dåligt. Hon fick ett stort ärr på magen som hon skämdes över. Därför besökte hon Akademikliniken för en konsultation. Pia skulle genomgå fettsugning och bukplastik.

Akademikliniken får ofta frågan hur mycket fett man kan ta bort vid en fettsugning. Plastikkirurgi är inte någon form av magi. Självklart finns det begränsningar. Dock finns det en liten tumregel och det är att man kan avlägsna ungefär 10 % av kroppens vikt.

- Jag ville se mer kvinnlig och elegant ut. Jag tycker om min nya kropp, jag är mycket gladare nu, avslutar Pia.

Pia genomgick en stor operation. Man kan förvänta sig färdigt resultat ungefär efter 6 månader.
Suzana, 29 år - genomgått bukplastik
Namn: Suzana, 29 år
Ingrepp: Bukplastik
Efter att ha genomgått två kejsarsnitt mår Suzana 29 år dåligt över sin mage som inte blivit sig lik. Hon vill göra en bukplastik och en fettsugning. Hon sökte hjälp hos Akademikliniken. 
 
- Suzana ville få sitt självförtroende tillbaka. Efter att ha fått två barn hade bukens form och muskulatur förändrats. Huden hade töjt sig och hon hade fått många bristningar. Hon kände sig obekväm och mådde dåligt över det här, säger doktor Jan Jernbeck.
 
Suzana genomgick en bukplastik där bukmuskulaturen syddes ihop. Huden sträcktes och töjdes ut. Dessutom genomgick hon en kompletterande fettsugning.
 
- Jag tror både hon och jag är nöjda med resultatet. Det enda man får ha i åtanken är att Suzana har en elastisk hud med många bristningar, därför är den inte lika fjädrande som andra hudtyper.
 
Kroppen behöver vila i ungefär 6 veckor, därför är det viktigt att man inte tar ut svängarna och börjar träna på en gång. Efter två veckor kan man börja med promenader men är det fortfarande ömt och gör ont får man ta det lugnt.
Namn: Maria, 42 år
Ingrepp: Bukplastik
Hej,

Det är mer än tre år sen jag gjorde min bukplastik nu. Ärret bleknar successivt och ibland glömmer jag till och med bort det mirakel som Riika utförde på min kropp.

Det känns på något märkligt sätt som om det alltid varit så här. Att jag vågar gå i badhus. Att jag lärt mig crawla. Att jag vågar lyfta linnet på tuffa träningspass och torka svetten i pannan utan rädsla att någon ska få syn på det som finns där under. Den där magen som nästan hade lika stort behov av sport-bh som brösten. Att inte en enda människa sen dess glatt gratulerat till att jag ska få nummer fyra. Att ingen säger "Ja, du har faktiskt väldigt mycket mage för att vara så smal och vältränad". Att jag inte längre kan projicera andra jobbiga saker på min mage, mitt extrema komplex, utan faktiskt tvingats ta itu med saker som känts jobbigt i mitt liv. Inget mer att dölja sig bakom. Inget mer som hindrar mig.

Det känns som att det alltid varit såhär. Men när jag ser mig själv i spegeln, när jag är på stranden i bikini, när jag provar de där klänningarna jag inte ens drömde om förut så känner jag en sån enorm glädje för att jag till slut hade modet att få er hjälp.

Nästan två liter fett och ett kg hud. Som att avlägsna en energitjuv till kompis jag mår så obeskrivligt bra av att vara utan.

Det ni gör och vad det kan betyda för människor som ni hjälper är fantastiskt!
Ville bara säga det :)

Stort tack från Maria

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Acne
Acneärr
Allergan Academy
Allmän tandvård
Ansiktsförlamning
Ansiktslyft
Armplastik
Blygdläppsoperation
Boka konsultation
Brilliant Smile
Bröstförminskning
Bröstförstoring
Bröstlyft
BTS Symposium
Bukplastik
Celluliter
Efter operation/behandling
Efter viktminskning

 

Fellowship
Fettsugning
Fettsugning haka
Fillers
Forskning och vetenskap
Födelsemärken
Före/Efterbilder
Försnävningsplastik
Gynekomasti
Göteborg
Haka
Hemblekning tänder
Hud
Hudföryngring
Hudförändringar
Hudvårdsprodukter
Håravfall
Hårtransplantation
Hårborttagning 

Indragna bröstvårtor
Inför operation/behandling
Intim
Jobba hos oss
Kontakt
Kärl
Kärl i ansiktet
Kärl på benen
Köpenhamn
Landsting vårdavtal
London
LPG Massage
Läppförstoring
Läppkirurgi
Malmö
Medicinsk tatuering

 

Mellanansiktslyft
Narkos
Nyheter
Näsplastik
Om oss
On-line shop
Pannlyft
Peeling
Peeling med laser
Peeling utan laser
Penisförstoring
Penisförtjockning
Pigmentförändringar
Plastikkirurgi
Press
Priser
Rekonstruktiv kirurgi
 

 

Rosacea
Rynkor och fina linjer
Skalfasader
Softlift
Solskadad hud
Stockholm
Svettning
Så går det till
Tandblekning
Tandimplantat
Tandreglering
Tandvård
Tatueringar
Tatueringsborttagning
Tryggt och säkert
Under operation/behandling
Utbildning av kirurger
Utbildningar

  Utstående öron
Vanliga frågor
Velashape 2
Vår personal
Våra kliniker
Vårt expertis
ÅderbråckÅdernät på ben
Åldersfläckar
Ärrkorrigering
Ögonlock
Ögonlyft
Öron
Örebro
3D simulering