Världens främsta plastikkirurger kan dina bröst ett lyft

Kvinnor som vill minska sina bröst har ofta värk i rygg och axlar. Dessutom kan en stor byst vara i vägen när man tränar. Ett bröstlyft har mer med bröstens utseende att göra. Ingreppen liknar varandra och går ut på att lyfta och forma om bysten. Skillnaden är att vid ett bröstlyft avlägsnas huvudsakligen hud, medan man vid en bröst-
förminskning även avlägsnar körtelvävnad. Vi har lång erfarenhet av såväl bröstförminskning som bröstlyft och hängbystkorrektion. Man kan också kombinera ett bröstlyft med en bröstförstoring.         

1612_bd152c41

2798_c28e31e9

Vad händer inför en operation?

1678_6a0a6891

Första gången du besöker oss får du träffa en erfaren sköterska som lyssnar på dina önskemål, går igenom operationen och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar. Det första besöket hos sköterska är alltid kostnadsfritt.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid och en tid för konsultation hos en av våra plastikkirurger. Ibland rekommenderar vi att
du gör en mammografi- undersökning. Det gäller främst äldre kvinnor och kvinnor med ärftliga anlag för tumörer. Det är bra om du förbereder dig inför operationen genom att hålla dig i form och tar reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor, bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

Läs mer om narkos här

Hur går en bröstförminskning till?

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg. Han börjar med att fotografera operationsområdet. Du träffar också din narkosläkare och får ett rum som är ditt eget under tiden du är på kliniken. Du får även prova ut en sport-bh som du får kostnadsfritt av oss. Den fungerar som stödbandage under de första veckorna efter operationen.
 
Operationen tar 1-2 timmar och sker under narkos. Man kan lägga olika snitt för att förminska eller lyfta en byst. Ett snitt läggs dock alltid runt bröstvårtan och vanligtvis ett upp och nedvänt T-format snitt mellan bröstvårtan och vecket under bröstet. Det vanligaste är att vi syr ihop snitten med dolda stygn, som kroppen successivt absorberar.           

1675_bd152c41

Vad händer efter operationen?

1679_6a0a6891

Efter operationen får du ligga kvar 3-6 timmar på ditt rum för omvårdnad och smärtlindring. Duscha kan du göra dagen efter operationen.
 
Efter operationen kan du uppleva lätt värk, svull-
nadskänsla och mindre känsel. Det går över successivt under de första veckorna efter operationen.
 
Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för
en första kontroll och efter 14 dagar tar vi bort eventuella stygn som finns kvar.         

Tidigast efter sex månader kan vi bedöma slut-
resultatet, men redan när stygnen är borta kan du se en förbättring, efter en vecka kan de flesta börja arbeta och efter 3-6 veckor kan du börja träna. Innan dess rekommenderar vi lugna promenader. Du bör undvika att tänja ärren under de tre första månaderna. Läkningsprocessen är väldigt individ-
uell, därför är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Undvik att sola ärren under de första sex månaderna. 
 
Tänk på att resultatet varierar mellan olika personer beroende på skillnader i arvsanlag och hudens elasticitet. Därför är det viktigt att du
har realistiska förväntningar.         

Före- och efterbilder på bröstförminskning/lyft

förminskning

Klicka på bilderna för att se fler före- och efterbilder

Efterbehandling och kombinationsingrepp

Många väljer att kombinera ett bröstlyft och bröst-
förminskning med andra kroppskirurgiska ingrepp. Patienter som vill förstora sina bröst behöver ibland också lyfta brösten för att resultatet ska bli optimalt. Sådana frågor pratar vi igenom vid den första konsultationen.

Den första konsultationen hos sjuksköterska är kostnadsfri inför bröstförminskning, här kan du boka tid >
 
Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för bröstförminskning >

Vilka frågor brukar vi få?

Det dyker alltid upp en massa frågor. Tveka inte att höra av dig, både före och efter din operation.

Fråga:
Kommer ärren synas?

Svar:

Ärrens utseende varierar från person till person. Till en början brukar de vara röda, men efterhand bleknar de för att till slut bara synas som ett tunt vitt streck.

Fråga:

Påverkas amningen?

Svar:

När man förminskar brösten kan amningsförmågan påverkas, eftersom man avlägsnar en del av körtelvävnaden.

Har du fler frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss. Likaså om du vill boka tid för konsultation är du välkommen att kontakta oss.

Kontakt

Stockholm

Göteborg