Vi erbjuder en rad olika behandlingar av acne

Det är framförallt fyra faktorer som har betydelse för uppkomsten av acne. Överproduktion av talg som delvis är hormonstimulerat, talgkörtelns utförsgång pluggas igen, acnebakterier och inflammation. Även ärftliga anlag har betydelse.

Det finns många olika former av acne som kräver olika slags behandlingar. Vi kan inte påbörja en laserbehandling mot acne om du genomgår en medicinsk behandling. Därför är det viktigt att vi gör en noggrann bedömning innan vi påbörjar en behandling.I de flesta fall är det lätt att behandla med receptfria läkemedel, men ibland behöver man använda sig av receptbelagda läkemedel för att få bukt med problemen.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter>

Vad händer inför en behandling?

Första gången du besöker oss får du träffa en hudterapeut eller hudläkare som lyssnar på dina önskemål och svarar på dina frågor. Vi pratar också om dina förväntningar.

1672_6a0a6891

Hur går en behandling till?

I lätta till måttliga fall av acne brukar det räcka med ett receptfritt läkemedel för utvärtes bruk. Men ibland kan det behövas receptbelagda läkemedel som ordineras
av en hudläkare. 

 
Akademikliniken kan erbjuda speciella produkter och kemiska peels om du besväras av milda eller måttliga acnebesvär.
 
En peelbehandling avlägsnas gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter djupt i porerna. Behandlingen stimulerar huden till nybildning vilket ger en smidigare hud med ökad lyster. De peelbehandlingar som Akademikliniken erbjuder har betydligt större effekt än de som får säljas i affärer eller som erbjuds i de flesta skönhetssalonger. Därför får de endast hanteras under ansvar av klinikens läkare och specialistutbildade hudterapeuter.

På Akademikliniken Walk-in-Clinic har vi som enda klinik N-Lite laser som ger en läkning på aktiv acne.        

SONY DSC

Efterbehandling och kombinationsingrepp

För att du ska få ett långsiktigt bra resultat är det viktigt att du vårdar din hud regelbundet. På Akademiklinikens hudcenter kan du boka tid hos kompetenta hudterapeuter. Där finns även Akademiklinikens egen hudvårdsserie som utvecklats under flera års forskning.

Här kan du läsa mer om våra hudvårdsprodukter >

Vi kan också erbjuda en djupgående och grundlig hudanalys med den senaste tekniken, VISIA System. Med en VISIA hudanalys kan vi på ett dokumenterat sätt bedöma vilken behandling och vilka produkter som passar just din hud.

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för acnebehandling>

Kontakt

Stockholm

Göteborg

Webbshop Guider Podd