Världsledande implantatbehandlingar vid enstaka eller hel tandförlust

Implantat är ursprungligen en svensk uppfinning som har revolutionerat tandvården, spridit sig över världen och förbättrat livskvaliteten hos hundratusentals människor.
Idag finns mängder av väl fungerande implantatsystem och hos oss kan du få allt från enkel till väldigt avancerade implantatbehandlingar.

Idag utförs implantatbehandlingar inte bara vid totala tandförluster. Vi gör implantat lika ofta vid enstaka tandförluster, där man tidigare gjorde brokonstruktioner. Utvecklingen har också inneburit kortare behandlingstider och förfinade slutresultat. Vår stab består av erkända kirurger som har lång erfarenhet av att arbeta med världsledande system som tex Nobel, Strauman, Dentsply och Astra.

1632_bd152c41

1744_a8d827ba

Vad händer inför en operation?

Vid första besöket samlar vi information i form av foton, avtryck och röntgen och lyssnar på dina önskemål. När det gäller implantatbehandlingar behöver vi ta en mer detaljerad röntgen, så kallad skiktröntgen, för att på så sätt bilda oss en uppfattning av benets volym. Du får vidare information vad det kan kosta och eventuella väntetider.
 
Om du väljer att gå vidare bokar vi en tid. Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

Hur går en operation till?

Operationen går ut på att man borrar fast fixturerna (skruvarna) i käkbenet. Oftast låter man fixturerna läka fast i benet innan man utför nästa steg, då distansen skruvas fast i fixturen (den del som sticker upp ur tandköttet och där tänderna skall sitta fast). Idag kan man utföra det här steget direkt efter det att fixturen borrats fast. Det beror helt och hållet på benets kvalitet vilket vi först kan bedöma vid operationstillfället. När distanserna sitter på plats kan tänderna utformas av tandteknikern för att sedan skruvas fast.

1745_bd152c41

1742_6a0a6891

Vad händer efter operationen?

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem.
 
När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Efterbehandling och kombinationsingrepp

Om och vilken form av kombinationsingrepp du kan göra pratar du igenom vid konsultationen.

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Vår tandläkare Christina Malmsjö är knuten till försäkringskassan.

Se priser för tandimplantat>