Bröstförstoring - se slutresultatet i förväg med 3D-simulering

Det finns många anledningar till varför man vill göra en bröstförstoring. Man kan vara missnöjd med storleken eller formen, man kanske vill fylla ut brösten efter en graviditet eller större viktminskning. Det kan också handla om att återskapa ett bröst efter en bröstoperation. Oavsett anledning till en bröstförstoring så utgår vi alltid utifrån dina önskemål och förutsättningar för att resultatet ska bli så naturligt som möjligt.

Idag är bröstförstoring ett av världens mest efterfrågade plastikkirurgiska ingrepp. Vid en bröstförstoring hos Akademikliniken ingår 3D-simulering så att du kan se ditt resultat inför operationen, men kan dock inte användas om du önskar utföra ett implantatbyte eller har uttalad hängbyst.

Vad som gör Akademikliniken unika inom bröstförstoring kan du läsa mer om nedan.

Unikt erbjudande på bröstförstoring i Stockholm och Örebro! Se hela erbjudandet  här »

Vår kompletta guide till bröstförstoring! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner

Varför ska du välja oss, vad gör Akademikliniken unik?

1547_2cee0054

- Unik operationsteknik
Redan 2002 utvecklade Per Hedén en operationsteknik, Akademiklinikemetoden, som idag anses vara den främsta inom internationell kirurgi vid bröstförstoring. Det är en matematisk metod som går ut på att man i förväg exakt kan bestämma var bröstimplantaten ska sitta. Vi utgår från noggranna analyser och mätningar, vilket är en förutsättning för att få ett bra slutresultat.

Med Akademikliniksmetoden vet vi att slutresultatet blir som planerat, operationen går snabbare, det blir mindre komplikationer, man slipper också återoperationer. Snittet placeras under bröstet, precis i kanten av det nya implantatet. Där ärret inte syns. Läs mer om vår teknik här >

- Vi utbildar plastikkirurger
Varje år utbildar vi ca 120 plastikkirurger från hela världen inom vår operationteknik. De kommer för att vidareutbilda sig inom bröstförstoring, estetisk och rekonstruktiv bröstkirurgi i samarbete med Allergan Academy.

- 3D-simulering med Vectra 3D - Precision Light.
Vi var först i Norden med att erbjuda 3D-simulering och det ingår alltid vid en bröstförstoring med implantat. Vi erbjuder det mest avancerade systemet för 3D-simulering nämligen Vectra 3D - Precision Light. (det finns enklare varianter såsom AXIS 3 system som inte är lika exakta). På så sätt kan du se hur resultatet av din bröstförstoring innan själva operationen. Vi kan titta på hur olika storlekar och typer av implantat kan se ut på dig, du kan alltså prova dig fram mellan olika implantat tills det känns helt rätt för dig. (Obs - detta utförs inte i photoshop, utan i Vectra 3D simuleringsprogram)

- Vi utvecklar nästa generations 3D simulering
Vi är även med i utvecklingen av nästa generation av 3D predikationsystem med Vecta 3D som är utvecklat av Canfield Imaging Systems. De arbetar med en ny plattform (XP) och dr. Per Hedén sitter med i deras Steering Committee och utvecklingsgruppen.

Bröstförstoring – allt du behöver veta!

Se en konsultation för bröstförstoring med 3D-simulering

Inför en bröstförstoring

Det är viktigt att du är säker på storlek på brösten innan din bröstförstoring. Därför är första konsultationssamtalet viktigt. Vid konsultationen diskuterar vi anledningen till ditt besök och går därefter igenom dina önskemål och förväntningar inför din bröstförstoring.

Boka konsultation

Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

Läs mer om narkos här

infor_op

3D- simulering Se ditt resultat innan bröstförstoringen

1683_2cee0054

Inför din bröstförstoring - vi använder oss av 3D- simulering som visar hur dina bröst kommer se ut efter operationen. Det var vi först i Norden med. Vi tittar på hur olika storlekar och olika typer av implantat (runda eller anatomiska) ser ut på just dig. Alltför att slutresultatet av din bröstförstoring ska bli naturligt.

Du får gärna komma med önskemål inför konsultationen, kanske har du tittat på bilder, före och efter en operation, men tänk på att man aldrig kan jämföra sig med andra eftersom varje kvinna är unik.

Konsultationen med Vectra 3D - Precision Light delas upp i två delar. Vi börjar med att fotografera patientens bröst, som sedan behandlas av datorn som genererar en 3-dimensionell bild av henne (ej i photoshop utan i simuleringsprogrammet) och förbereder för nästa steg i processen inför en bröstförstoring

I nästa steg får patienten välja mellan olika storlekar och flera olika typer av implantat (t ex runda eller droppformade osv). Vi provar oss fram tills det känns rätt. Du kan alltså se hur dina bröst kommer se ut innan bröstförstoringen.

Anatomiska riktlinjer ritas ut på animationen av dina bröst och placering väljs ut efter dina förutsättningar och önskemål. Akademikliniken har utvecklat en egen metod för bröstförstoring där vi med hjälp av en matematisk metod kan bestämma en mer exakt position av dina implantat.

När vi känner oss nöjda genererar datorn en 3- dimensionell bild av ditt bröst, så som det skulle se ut med det valda implantatet vid en bröstförstoring. Denna bild kan sedan roteras 360* så att ni kan visualisera hur brösten kommer se ut i alla vinklar, till och med hur det kommer se ut när du tittar ner på dina egna bröst. Simuleringarna kan även jämföras bredvid varann med olika implantatstorlekar i alla vinklar.

3D-simuleringen kan ej utföras på patienter som redan har implantat och önskar byta dessa mot större/mindre. 3D-simuleringen kan inte heller utföras på patienter med väldigt uttalad hängbyst.         

Olika bröstimplantat

  • 1754_682a6197Anatomiskt implantat med hög projektion från Allergan
  • 1755_682a6197 Anatomiskt implantat med låg projektion från Allergan
  • 1756_682a6197 Runt implantat från Allergan
  • 1757_168b4503 De flesta implantaten är av kohesiv typ och innehåller formfast gel, s.k. geléhallonimplantat. Från Allergan

Val av bröstimplantat

1751_2cee0054

Det finns många olika typer av bröstimplantat. Vi använder bröstimplantat som har ett hölje av fast silikon och som har de bästa resultaten i kliniska studier.

Vi använder implantat från FDA-godkända tillverkare. FDA är den amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsverket och deras kvalitetskrav är de strängaste i världen.

Silikongel är en trögflytande gel som ger brösten en naturlig konsistens efter en bröstförstoring. Det finns även ett silikongel med en fastare form och konsistens, så kallade geléhallonimplantat (kohesiva implantat). Under de senaste tio åren har vi på Akademikliniken utfört mer än 16 000 bröstförstoringar med geléhallonimplantat. Ingen annan klinik i världen kommer i närheten av detta.

På senare år har man utvecklat bröstimplantat med en droppformad, anatomisk form för att få ett så naturligt bröst som möjligt vid en bröstförstoring.

Här på Akademikliniken finns den mest samlade erfarenheten i världen av bröstförstoringar med droppformade silikonimplantat.

Anatomiska implantat med den fastare silikongelén tillverkas även i ett matrissystem. Här kan man välja mellan nio olika former och profiler av varje implantatstorlek. Det innebär att vi kan individanpassa implantaten efter ditt önskemål och dina kroppsliga förutsättningar vid din bröstförstoring.

När du väl har bestämt dig bestämmer vi en operationstid för din bröstförstoring.
Akademikliniken använder ej och har aldrig använt bröstimplantat från den franska tillverkaren PIP vars implantat drogs tillbaka från marknaden våren 2010 pga otillåten sammansättning vid tillverkningen. Enligt Akademiklinikens medicinskt ansvarige, Ulf Samuelson rör det sig om lågprisimplantat som patienter ej erbjuds på Akademikliniken. I Sverige finns det ca 2500 kvinnor som fått implantaten, via nio olika kliniker. Här kan du läsa hela artikeln från DN > (Öppnas i nytt fönster)

Bröstimplantatregistret

Bröstimplantatregistret BRIMP är ett initiativ för att säkerställa trygghet och hög kvalitet för kvinnor som opererar in bröstimplantat. Målet är att förbättra patientsäkerheten, följa upp vårdens resultat och utgöra en källa för forskning.

Akademikliniken har valt att deltaga i registret i vår stävan att ständigt öka kvalitet och säkerhet i vården. Vår plastikkirurg Dr. Ulf Samuelson sitter med i styrgruppen för registret.

 

Alla kvinnor som får bröstimplantat här hos oss på Akademikliniken registreras i BRIMP för att ytterligare kvalitetssäkra patientsäkerheten. Registreringen är dock frivillig och man har som patient rätt att stå utanför denna.

Läs mer om bröstimplantatregistret, BRIMP >

Hur går bröstförstoringen till?

Dagen då du ska operaras checkar du in på morgonen och får ett eget rum inför din bröstförstoring. Vi tar vi lite prover och ger dig lugnande mediciner. Sedan träffar du din plastikkirurg, som fotograferar och ritar på dig inför din bröstförstoring. Därefter får du komma in i operationssalen och träffa den narkospersonal som söver dig inför operationen. Eftersom fler oroar sig över narkosen än själva ingreppet har vi sammanställt viktigt information om hur narkos går till och vad man ska tänka på här>

En bröstförstoring tar cirka en timme och utförs under narkos. När du är sövd gör kirurgen ett snitt i vävnaderna och skapar på så sätt en ficka där implantatet ska placeras. Den vanligaste metoden är att placera snittet i fåran under bröstet, den så kallade Akademikliniksmetoden som du kanske redan har läst om (annars klicka här). Eftersom snittet placeras under bröstet, precis i kanten av det nya implantatet, syns inte ärret.

Kirurgen har också bättre sikt än vid en titthålsteknik via armhålan. Implantatet placeras antingen ovanpå eller under den stora bröstmuskeln. Vilket som passar för just dig bäst beslutas tillsammans med den kirurgen som ska utföra din bröstförstoring.        

I vissa fall kan man placera snittet i armhålan eller i kanten av bröstvårtan. Vid snitt i armhålan syns ärret lätt när man bär linne eller andra tröjor utan ärm.

Du kan läsa mer ingående om vår operationsteknik här>

1670_bd152c41

Efter bröstförstoringen

1674_6a0a6891

Efter att operation avslutats och du väckts ur narkosen flyttas du till uppvakningsavdelningen, På uppvaket finns en sjuksköterska som kontrollerar att du mår bra och återhämtar dig efter operationen och narkosen.

De flesta kan man gå hem samma dag som operationen har utförts. Smärtan efter en bröstförstoring kan vara ganska intensiv under de första 6-8 timmarna och det kan ibland krävas smärtstillande sprutor. Därefter brukar det räcka med vanliga värktabletter.        

En stadig BH (typ sport-BH) fungerar bra som stödförband och ska bäras dygnet runt i tre veckor efter bröstförstoringen, därefter på dagarna under en period. Om man använt ett implantat med slät yta brukar våra kirurger rekommendera att brösten masseras varje dag enligt en metod som patienten får lära sig före utskrivningen. På så sätt minskar man risken för kapselbildning. Har man använt ett implantat med knottrig yta ska man inte massera.
 
Det är helt normalt att brösten känns spända och svullna den första tiden efter en bröstförstoring. Kom ihåg att det kan dröja upp till flera månader innan brösten fått sin slutgiltiga form. (Läs mer om hur brösten kan påverkas efter en operation.)
 
När du går hem efter en operation får du alltid ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Före- och efterbilder på bröstförstoring

olika-brostforstoring

Klicka på bilderna för att se fler före- och efterbilder

Efterbehandling och kombinationsingrepp

Många väljer att göra ett bröstlyft i samband med en bröstförstoring. Det kan man ta ställning till vid den första konsultationen eller något av de nästföljande träffarna med kirurgen.

Boka konsultation för en bröstförstoring >

Vad kostar det?

Priset för en bröstförstoring beror på en rad faktorer, bland annat utifrån omfattningen av ett ingrepp och om du ska göra ett kombinationsingrepp. Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under varje klinik.

Se priser för bröstförstoring >

Vilka frågor brukar vi få?

Fråga:

Påverkar en bröstförstoring amning och mammografi?

Svar:

Det finns inga tecken som visar att bröstimplantat påverkar amning på ett negativt sätt. I de flesta fall kan mammografi och bröstundersökningar utföras som vanligt. I enstaka fall kan man behöva göra en grundligare mammografiundersökning för att få ett säkert resultat.

Fråga:

Vad är kapselbildning?

Svar:

Kapselbildning är något som uppstår när det bildas en förtjockad bindvävskapsel runt implantatet som gör att bröstet kan kännas hårt. Den knottriga ytan på implantatet har till syfte att minska risken för detta.

En kapselbildning är i sig inte farlig, men kan försämra formen och konsistensen på brösten.
I det fall kraftig kapselbildning skulle uppstå kan det vara nödvändigt med en kompletterande operation.

Då vidgar man kapseln via de gamla hudsnitten så att brösten åter känns mjuka, en så kallade kapselklyvning.

Har du fler frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss. Likaså om du vill boka tid för konsultation är du välkommen att kontakta oss.

Fråga:

Man kan teckna en kapselgaranti vid bröstförstoring, vad är det?

Svar:

Efter en bröstförstorande operation kan man drabbas av en kapselbildning, vilken nödvändiggör en ny operation. Som patient har du därför möjlighet att försäkra dig mot kostnaden vid en sådan operation, garantin täcker då samtliga kostnader (både operationskostnad samt narkos). Garantin gäller endast de implantat som implanterats vid ursprungsoperationen hos Akademikliniken. Garantin är giltig i fem år och kan tecknas senast på operationsdagen. 

Fråga:

Om jag har en kapselgaranti, kan jag inte få kapsel då?

Svar:

Jo, det kan du. Garantin står för kostnaden vid en eventuell kapseloperation. Garantin gäller en gång vid ursprungsoperation och är giltig under 5 år. Detta är under förutsättning att du inte redan är opererad och har bröstproteser då du kommer till oss.