nytt-pris-brost-V3

demooatienter-banner

Bröstförstoring hos Sveriges ledande bröstspecialister

Vi på Akademikliniken är experter på estetisk bröstförstoring med över 25 års erfarenhet. 

Bröstförstoring är idag den allra vanligaste estetiska operationen. Främsta anledningen till att man vill göra en bröstförstoring är att man känner sig missnöjd med storleken eller formen på brösten eller att man vill återställa bröstens utseende efter graviditet, amning eller stor viktminskning. Det kan också vara att man vill åtgärda assymetriska bröst, dvs bröst som ser olika ut.

Vänder du dig till en väletablerad klinik med specialister i plastikkirurgi, högt säkerhetstänk och lång erfarenhet så är risken för komplikationer efter en bröstförstoring liten.

Med dagens moderna tekniker, implantat av hög kvalitet och en skicklig plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och utgår från dina individuella förutsättningar får du ett naturligt, fint resultat som du kan känna dig nöjd med under lång tid framåt.

brostforstoring-748x494

Varför bröstförstoring hos Akademikliniken?

  • Vetenskapligt dokumenterad egen metod – AK-metoden
  • Vi utbildar andra plastikkirurger i vår metod för bröstförstoring
  • Noggrann analys innan operation för en skräddarsydd lösning utifrån dina kroppsförutsättningar och önskemål
  • Implantat av högsta kvalitet
  • 3D-simulering av slutresultatet
  • Högt säkerhetstänk och specialistutbildad personal

Vår kompletta guide till bröstförstoring! Allt du behöver veta inför operationen inklusive foton och slutresultat. Ladda  ner

Om bröstförstoring – Jennie berättar

Hur känns det att göra en bröstförstoring? Jennie, som gjort en bröstförstoring, berättar hur tankarna gick före, under och efter operationen.

LYSSNA NU

ytligheter13-300x300

 

AK-metoden för bröstförstoring


2002 utvecklade Akademiklinikens grundare Per Hedén en teknik för bröstförstoring med implantat - AK-metoden - som idag anses vara internationellt ledande.

Med AK-metoden kan du känna dig trygg med att slutresultatet blir som planerat, operationen går snabbare och det är lägre risk för komplikationer.

Snittet placeras oftast under bröstet, precis i kanten av det nya implantatet och ärret sys med en särskild teknik vilket gör det i princip osynligt med tiden.

Vad är AK-metoden?

Det är en matematisk metod som går ut på att man i förväg exakt kan bestämma var bröstimplantaten ska sitta.

Vi utgår från noggranna analyser och mätningar, vilket är en förutsättning för att få ett bra slutresultat, anpassat efter dina unika förutsättningar och önskemål.

Läs mer om AK-metoden

3D-simulering av bröstförstoring

Akademikliniken var först i Norden med att erbjuda 3D-simulering i samband med konsultationen och det ingår alltid i priset för en bröstförstoring med implantat hos oss.

Metoden heter Vectra 3D Precision Light och är det mest avancerade systemet på marknaden.

Med hjälp av 3D-simulering kan du se resultatet av din bröstförstoring innan själva operationen. Bilden kan roteras i 360 grader och du kan se dig själv ur alla vinklar.

Tillsammans tittar vi på och jämför hur olika storlekar och typer av implantat ser ut på just dig - du kan alltså prova dig fram mellan olika implantat tills det känns helt rätt för dig.

_08K0059

Så här går en 3D-konsultation till

Såhär går en konsultation med 3D-simulering till hos oss på Akademikliniken.

Bröstförstoring – allt du behöver veta

Här berättar en av Akademiklinikens grundare, plastikkirurg Per Hedén, om allt du behöver tänka på inför en bröstförstoring

Konsultation inför en bröstförstoring

Om du har bestämt dig för att göra en bröstförstoring är det viktigt att du själv funderar på vilket resultat du vill uppnå när det gäller storlek och utseende. Nästa steg är att boka en personlig konsultation med en plastikkirurg som är specialiserad på estetiska bröstoperationer.

I samband med konsultationen berättar du om dina önskemål och förväntningar. Baserat på det samtalet samt på dina kroppsliga förutsättningar föreslår plastikkirurgen den bästa metoden baserat på sin erfarenhet och specialistkunskap.

En patientkoordinator ger dig all praktisk information du kan behöva inför operationen och hjälper dig att boka in en tid.

Den vanligaste metoden för bröstförstoring är med hjälp av implantat av silikon, t. ex. så kallade geléhallonimplantat. Transplantation av kroppseget fett kan också vara ett alternativ.

Plastikkirurgen ger råd om vilken metod som passar just dig bäst. En bröstförstoring kan också behöva kombineras med ett <<bröstlyft>> för att få den önskade effekten.

Ser opererade bröst onaturliga ut?

Bröstimplantat av högsta kvalitet

Hos Akademikliniken använder vi bara implantat av högsta kvalitet. Därför använder vi oss framför allt av silikonimplantat tillverkade av läkemedelsföretaget Allergan och även Mentor.

Dessa implantat är både CE-märkta av EU och FDA-godkända, dvs godkända av USAs motsvarighet till Läkemedelsverket, vilket säkerställer en hög kvalitet och säkerhet. I vissa fall används också implantat från Motiva.

Hos oss kan du välja mellan runda och sk anatomiska (droppformade implantat) i samråd med din plastikkirurg. Det ger dig möjligheten att få ett skräddarsytt resultat som passar just dina specifika önskemål och fysiska förutsättningar.

Akademikliniken är faktiskt en av de kliniker i världen som har störst erfarenhet av bröstförstoringar med anatomiska implantat och vi har gjort närmare 20 000 sådana operationer.

Livstidsgaranti på bröstimplantaten

Allergan och Mentor erbjuder livstidsgaranti på sina implantat när det gäller hållbarheten. Om skada skulle uppstå på skalet som orsakar implantatruptur, ersätter tillverkaren med ett nytt implantat.

brostinplantat-748x494

Kapselgaranti

Utvecklingen av bröstimplantat har gått starkt framåt under de senast tio åren, bland annat på grund av användningen av implantat med texturerad yta, vilket har gjort att andelen komplikationer i form av s k kapselbildning har minskat kraftigt.

Risken för kapselbildning är störst under de första 2 åren men då en viss risk ändå kvarstår efter det, erbjuder vi möjligheten att teckna en kapselgaranti på 5 år från operationsdagen som täcker kostnaderna kring en ny operation.

Efterbehandling och kombinationsingrepp

Ibland kan man behöva kombinera en bröstförstoring med ett bröstlyft. Det kan man ta ställning till vid den första konsultationen eller något av de nästföljande träffarna med kirurgen.

Läs mer om bröstlyft

brost-748x494

Vad kostar det?

Priset för en behandling beror på en rad faktorer. Bland annat avgörs priset på omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. 

I samband med konsultationen får du en exakt prisuppgift för just din operation. 

Se från-priser

 

Vad ingår i priset?

I en bröstförstoring på Akademikliniken ingår allt; själva operationen, narkos och bedövning, eftervård i form av bevakad uppvakningsavdelning och personligt omhändertagande på vår vårdavdelning inklusive något lätt att äta samt återbesök hos plastikkirurg och/eller sjuksköterska.

Du har tillgång till din plastikkirurg och övrig vårdpersonal 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan efter att du åkt hem efter utförd operation. Föreligger medicinsk indikation ingår övernattning på kliniken inklusive måltider.

Vi rekommenderar sport-bh efter operationen och även denna ingår i priset och alla våra patienter får Akademiklinikens hudvårdsprodukter med sig hem.

Risker och eventuella problem

Allvarliga komplikationer är mycket ovanliga. Komplikationer som kan förekomma i samband med operationen är främst efterblödning och senare infektion kring implantatet. Det är mycket ovanligt med blödningar som kräver kirurgisk åtgärd, men om detta ändå inträffar tillkommer ingen kostnad för åtgärd av detta. Antibiotika ges alltid i förebyggande syfte under operationen och generellt finns strikta rutiner för att i högsta möjliga grad undvika infektioner.

Specifika risker för bröstförstoring i övrigt är kapselbildning kring implantatet. Om den bindvävshinna som bildas runt implantatet (kapsel) blir för kraftig (kapselkontraktur) kan det orsaka allt från en lätt formförändring till ordentlig fasthet och ömhet i bröstet. Detta kan kräva en kirurgisk åtgärd. En garanti mot kostnader i samband med en eventuell omoperation kan tecknas till en extra kostnad.

Andra risker är asymmetri i läkningsfasen, rotation av implantatet, veckbildning av protesens ytterhölje och känselpåverkan runt ärret och i vissa fall även på andra delar av bröstet. 

De flesta implantattillverkarna lämnar numera livstidsgaranti på implantatens hållbarhet. Dock kan hållbarheten på bröstimplantaten variera, och räkna med att implantaten sannolikt kommer att behöva bytas ut eller att din egen bröstvävnad behöver korrigeras senare i livet.

På senare år har en ny orsak till s k sen sårvätskebildning uppmärksammats, s k BIA-ALCL. Det är en mycket ovanlig form av lymfom som i de flesta fall helt kan botas genom avlägsnande av implantatet och omgivande bindvävshinna. Forskning pågår om ALCL och dess eventuella samband med bröstimplantat. Akademikliniken är också anslutna till det kvalitetsregister för bröstimplantat (BRIMP) som SFEP (Svensk förening för estetisk plastikkirurgi) infört och som har som syfte att upptäcka problem i samband med bröstimplantat.

Om du upplever att brösten förändras på något sätt en längre tid efter operationen (smärta, svullnad etc) ska du alltid kontakta din plastikkirurg.